Check 800.000+ klanten gingen u voor

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4396 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

U bent hier: Home Laptop accu Dell laptop accu Dell laptop accu laadt niet op

Dell laptop accu laadt niet op

Vervangende Dell accu kopen

Het kan heel vervelend zijn als uw Dell laptop accu niet oplaadt. Dit kan meerdere factoren hebben. Zonder opgeladen accu kunt u vaak niet lang gebruik maken van uw laptop of bent u gebonden aan een bepaalde plek. Dit is zeer vervelend en natuurlijk niet de reden waarom u een laptop heeft aangeschaft.

U vindt hier een aantal oorzaken waardoor een Dell laptop accu niet meer oplaadt. Aan de hand van dit artikel kunt u achterhalen wat het probleem van uw accu. Voor aanvullende informatie kunt u ook altijd terecht bij onze deskundige klantenservice.

 

Controleer de aansluitingen

Voordat u verder kijkt of er iets mis is met uw laptop, adapter of accu is het verstandig alle aansluitingen te controleren. Uw Dell laptop accu wordt niet opgeladen als er een verbinding niet goed is. Controleer goed of de adapter in de netstroom zit en of de adapter stevig in de laptop zit. Mocht u een stekkerdoos gebruiken is het handig om te proberen om de adapter direct op een wandcontactdoos aan te sluiten.

Mocht het gedrag hetzelfde zijn en de Dell laptop accu nog steeds niet op te laden, dan kunt u er van uitgaan dat het niet aan de stroomtoevoer ligt. Het ligt dan mogelijk aan de adapter van de laptop die niet meer genoeg vermogen heeft om de accu op te laden.

 

Probeer een andere adapter

Een Dell laptop accu laadt vaak niet op vanwege een defect in de laptop adapter. Ook al geeft de adapter wel de juiste spanning en geeft de laptop wel aan dat de laptop is aangesloten op de netstroom, kan de adapter toch defect zijn. Vooral bij laptops van meer dan 3 jaar oud ligt het heel vaak aan een defecte adapter. Uw Dell laptop accu wordt niet opgeladen als de adapter te versleten of defect is.

Om dit te testen kunt u het best een andere adapter proberen of een nieuwe Dell adapter kopen. Wanneer u deze aansluit zou de accu gewoon weer op moeten ruilen. Heeft u bij ons een adapter gekocht en lost deze uw probleem niet op? Dan kunt u deze natuurlijk gewoon omruilen. Onze klantenservice helpt u graag om een passende oplossing te vinden.

 

Probeer een andere laptop accu

Indien de stroomtoevoer in orde is en ook een andere adapter geen oplossing biedt, is de kans groot dat de accu defect is. Vooral wanneer het plotseling gebeurt en u de accu al jarenlang gebruikt, is het aannemelijk dat de accu defect geraakt is. Elke lithium-ion of lithium-polymeer accu slijt in de loop van de tijd en moet na verloop van tijd vervangen worden.

U kunt in onze webshop eenvoudig een vervangende Dell accu kopen. Mocht ook dit geen oplossing zijn, is het natuurlijk altijd mogelijk om uw accu naar ons terug te sturen. Wanneer u de nieuwe accu plaatst, kunt u met zekerheid vaststellen of uw originele accu defect is of niet.

 

Update de BIOS van uw Dell laptop

In sommige gevallen kan het nodig zijn om de BIOS van uw Dell laptop te updaten. Dit komt voornamelijk voor wanneer u net een nieuwe Dell laptop accu heeft aangeschaft of wanneer u een nieuwe versie van Windows heeft geïnstalleerd. De laptop kan dan in sommige gevallen de accu niet opladen omdat hij deze niet goed herkend.

U kunt een nieuwe versie van uw BIOS in veel gevallen vinden via de Dell Drivers website. Nadat u de BIOS heeft gedownload en geïnstalleerd, start de laptop opnieuw op en kan de accu mogelijk weer goed opladen.

 

Vernieuw de ACPI batterij drivers

U kunt ook nog proberen om de ACPI compatibele drivers in Windows te verwijderen. Windows installeert dan automatisch nieuwe drivers en in veel gevallen is hiermee het probleem opgelost.

Om de drivers te verwijderen kunt u het best eerst de accu uit uw laptop verwijderen. Vervolgens opent u het Apparaatbeheer van Windows. Dan zoekt u naar de Batterij die voldoet aan Microsoft ACPI-besturingsmethode onder het kopje Batterijen. Deze selecteert u waarna u klikt op Installatie ongedaan maken. Nadat dit klaar is start u de laptop opnieuw op met de accu geplaatst. Windows installeert dan automatisch de nieuwe en juiste drivers van uw accu.

 

Aanvullende ondersteuning

Heeft u aanvullende ondersteuning nodig om het probleem met uw Dell laptop accu op te lossen? Dan kunt u tussen 9:00 en 21:30 telefonisch bij ons terecht op 058 - 845 00 61. Onze klantenservice staat u graag te woord om uw probleem op te lossen. U kunt ons ook mailen op info@viadennis.nl of ons bereiken via het contactformulier.

 

Verwante artikelen

 
JaNee