Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4425 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop accu Dell laptop accu vervangen

Dell laptop accu vervangen

Vervangende Dell accu kopen

Na een aantal jaren komt een moment dat u uw Dell laptop accu vervangen moet. Elke Dell lithium-ion of lithium-polymeer accu is aan slijtage onderhevig, zelfs wanneer deze niet of nauwelijks gebruikt wordt. Lees hier waar u op moet letten als u uw Dell laptop accu vervangen gaat, hoe u dit het best kan doen en hoe u weet dat deze daadwerkelijk aan vervanging toe is.

 

Waarop u moet letten als u uw Dell laptop accu vervangen gaat

Een Dell laptop accu vervangen is over het algemeen redelijk eenvoudig. Dell gebruikt vrij transparante onderdeelnummers voor hun laptops en accu's en hiermee kunt u vrij snel en eenvoudig de juiste accu vinden. De meeste Dell accu's worden nog steeds uitgerust met traditionele, standaard accu's die u eenvoudig kunt vervangen met een aantal schuifjes aan de onderkant van uw laptop.

 1. Modelnummer Dell laptop

  Het modelnummer van uw Dell laptop vindt u in de meeste gevallen aan de onderkant van de laptop op een sticker. Aan de hand van dit modelnummer vindt u snel en eenvoudig de juiste laptop accu. Een voorbeeld is E6400 van de Dell Latitude E6400 of N5010 bij de Dell Inspiron 15R N5010. Bij veel Dell laptops is dit ook te vinden naast / boven het toetsenbord of op de rand van het beeldscherm.

  Aan de hand van dit modelnummer kunt u via de navigatie of onze handige zoekfunctie snel uw laptop vinden. U krijgt dan een overzicht van alle geschikte producten voor uw laptop inclusief de vervangende laptop accu. Zo bestelt u snel en eenvoudig een nieuwe laptop accu voor uw Dell laptop.

   

 2. Onderdeelnummer(s) accu

  Op de accu vindt u een label met technische informatie en één of meerdere onderdeelnummers van de laptop accu. Onderdeelnummers van Dell zijn meestal cijfer-nummercombinaties van 5 of 6 tekens lang. Een aantal voorbeelden van deze nummers zijn J1KND,M5Y1K en T54FJ. Op dit nummer kunt u zoeken in de zoekfunctie bovenin onze site. Zo vindt u snel de juiste accu voor uw Dell laptop.

   

 3. Spanning van de accu (volt)

  De meeste Dell accu's zijn maar met één spanning beschikbaar dus hier zullen niet vaak verschillen in zitten. Indien er wel een verschil is, is het verstandig eerst contact op te nemen met onze klantenservice. Wel handig om te weten, is dat een voltage van 10,8V en 11,1V gelijk is. Hetzelfde geldt voor voltage van 14,4V en 14,8V. In de regel mag er altijd een 10% afwijking in zitten.

   

 4. Capaciteit van de accu (milliampère-uur)

  De capaciteit van een Dell accu bepaalt hoe lang deze de laptop kan voorzien van stroom. Hoe hoger dit is, hoe minder afhankelijk u bent van de netstroom. Het betekent op geen enkele manier dat de accu niet geschikt is voor uw laptop, een laptop kan in de regel elke capaciteit accu herkennen.

   

 

Hoe u een Dell laptop accu vervangen moet

Het vervangen van een Dell accu is in de meeste gevallen vrij eenvoudig. Standaard accu's kunnen al door beginners zonder technische kennis of computerkennis vervangen worden. Om vast te stellen of uw laptop een standaard accu of een interne accu heeft kunt u uw laptop uitzetten en omdraaien. Aan de onderkant ziet u bij een standaard accu één of meerdere schuifjes. Deze schuifjes zijn het ontgrendelingsmechanisme waarmee u de Dell laptop accu vervangen kunt.

 

Standaard Dell laptop accu vervangen

Via de onderstaande stappen is de Dell laptop accu eenvoudig zelf te vervangen. Elke beginner op het gebied van laptops en computers kan deze stappen eenvoudig uitvoeren indien de vervangende accu besteld en in het bezit is. De locatie van de schuifjes kan per laptop model afwijken.

 1. Schakel de laptop helemaal uit.
 2. Ontkoppel de adapter / oplader van de laptop.
 3. Sluit het scherm / de deksel van de laptop.
 4. Draai de laptop om zodat u de onderkant van de laptop ziet.
 5. Zoek naar één of meerdere schuifjes op de onderkant.
 6. Stel vast welke kant de schuifjes op moeten om los te gaan.
 7. Zet en houd de schuifjes op de open positie.
 8. Til of schuif de accu uit de laptop.
 9. Plaats de nieuwe laptop accu op dezelfde wijze als de oude.
 10. Draai de laptop weer om en open het deksel.
 11. Koppel de adapter weer aan de laptop.
 12. Start de laptop weer op.

In het volgende filmpje ziet u hoe u eenvoudig een standaard Dell accu kunt vervangen. De locatie van de schuifjes en de hoek waarin de accu verwijderd en geplaatst moet worden, kan per laptop verschillen. De overige handelingen zijn voor een groot deel hetzelfde.

 

Interne Dell laptop accu vervangen

We raden aan om bij een interne laptop accu eerst goed te kijken in de handleiding, op de site van Dell of op YouTube. Het is belangrijk dat u weet welke schroeven u los moet draaien en welke kabeltjes u los moet halen wanneer u de interne Dell laptop accu vervangen gaat. Houd er ook rekening mee dat het gevoelige electronische apparatuur is en dat u altijd voorzichtig te werkt moet gaan. Indien u weet hoe u de accu vervangen moet kunt u de volgende stappen uitvoeren.

 1. Schakel de laptop helemaal uit.
 2. Ontkoppel de adapter / oplader van de laptop.
 3. Sluit het scherm / de deksel van de laptop.
 4. Draai de laptop om zodat u de onderkant van de laptop ziet.
 5. Draai de schroeven los waarmee u de cover kunt verwijderen.
 6. Verwijder het cover van de onderkant van de laptop.
 7. Stel vast waar de accu zit en hoe deze vast zit (kabel en evt. schroeven),
 8. Ontkoppel de kabel waarmee de accu aan het moederbord zit.
 9. Draai eventuele schroeven los waar de accu mee vast zit.
 10. Til of schuif de accu uit de laptop.
 11. Plaats de nieuwe laptop accu op dezelfde wijze als de oude.
 12. Plaats eventuele schroeven terug waar de oude accu mee vast zat.
 13. Draai eventuele schroeven vast zodat de accu vast zit.
 14. Sluit de kabel van de nieuwe accu aan op het moederbord.
 15. Plaats de cover weer terug.
 16. Draai alle schroeven van het cover weer goed vast.
 17. Draai de laptop weer om en open het deksel.
 18. Koppel de adapter weer aan de laptop.
 19. Start de laptop weer op.

In het volgende filmpje een voorbeeld van het vervangen van een interne Dell laptop accu. Let op dat dit heel specifiek is en per laptop model verschilt. De locatie van de schroeven, het type schroeven en de kabel van de accu zullen bij een andere laptop vaak afwijken. Dit is slechts een indicatie van de handeling.

 

 

Wanneer u een Dell laptop accu vervangen moet

 1. De BIOS geeft het aan (opstartmelding van Dell)

  Bij Dell laptops zit er in de BIOS een controle op de kwaliteit van de Dell accu. Indien deze niet meer in orde is zal de laptop bij het opstarten een melding geven dat de accu niet meer in orde is. De volgende melding verschijnt dan in beeld:

  Warning: Battery is critically low. Strike the F1 key to continue, F2 to run setup the utility

  Indien u deze melding krijgt en de accu al enkele jaren oud is, is de accu aan vervanging toe. Als u op F2 drukt zult u te zien krijgen dat de 'Health' van de batterij (de huidige staat) niet meer in orde is. Het is aan te raden uw Dell laptop accu te vervangen in dit geval.

   

 2. Windows geeft het aan

  Zoals bij andere merken krijgt u in Windows een melding wanneer de accu niet meer in goede staat is. In de meeste gevallen Windows de melding geven 'Overweeg de accu te vervangen'. Wanneer de accu al enige jaren oud is en u deze melding krijgt is het tijd uw Dell laptop accu te vervangen. Krijgt u de melding 'Aan netstroom, accu wordt niet opgeladen', dan kan het ook zijn dat de adapter niet meer in orde is of een te lichte uitvoering is. In dit geval is het aan te raden eerst met een andere, nieuwere of zwaardere adapter te testen. Indien de accu ook daarmee niet oplaadt is deze waarschijnlijk defect en aan vervanging toe.

   

 3. De accu is heel snel leeeg

  Een accu die al jaren wordt gebruikt en veel cycli gedraaid heeft zal sneller leeg gaan dan een nieuwe accu. Op een bepaald moment is uw Dell laptop accu zo snel leeg dat u feitelijk aan de netstroom gebonden bent. Uiteraard is dit niet wenselijk. Wanneer u de laptop niet meer zo lang gebruiken kunt als u wenst, is de accu aan vervanging toe.

   

 4. De accu laadt niet meer op

  Als de Dell accu niet meer oplaadt is er vaak een defect opgetreden. Dit kan echter ook aan de adapter liggen. Aan te raden is om eerst via een andere adapter uit te sluiten dat de adapter de oorzaak is. Mocht dat de oorzaak niet zijn, dan is het aannemelijk dat de Dell laptop accu vervangen moet worden.

   

 5. De Dell laptop gaat niet meer aan

  Als de laptop helemaal niet meer aan gaat, raden we aan om eerst de laptop accu uit de laptop te halen. Vervolgens kunt u proberen om de laptop op te starten zonder accu. Als de laptop zonder accu wel naar behoren werkt dan kunt u er van uitgaan dat de accu defect is en raden we u aan de Dell laptop accu te vervangen.

   

 

Verwante artikelen

 
JaNee