Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.4 gemiddeld uit 3110 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier:HomeLaptop adapter

Laptop adapter kopen

Selecteer uw laptop merk:

 • Acer Adapter
 • Apple Adapter
 • Asus Adapter
 • Compaq Adapter
 • Dell Adapter
 • Fujitsu Siemens Adapter
 • Gigabyte Adapter
 • HP Adapter
 • Lenovo Adapter
 • LG Adapter
 • MSI Adapter
 • Medion Adapter
 • Microsoft Adapter
 • Packard Bell Adapter
 • Panasonic Adapter
 • PEAQ Adapter
 • Razer Adapter
 • Samsung Adapter
 • Sony Vaio Adapter
 • Toshiba Adapter

Wat is een laptop adapter?

Met een laptop adapter laadt u de accu van uw laptop op. Het is het onderdeel dat u aansluit op de laptop wanneer deze opgeladen moet worden. Wanneer u de laptop via de adapter aansluit op de netstroom, is de adapter tevens de hoofdvoeding van de laptop. De accu of batterij van uw laptop wordt dan niet of minimaal belast.

Wij hebben de grootste moeite voor u al gedaan door uit te zoeken welke adapter bij welke laptop past. Hierboven kunt u dus simpelweg op uw merk klikken en snel en eenvoudig de juiste adapter voor uw laptop vinden.

Bij ons krijgt u dus altijd een passende adapter voor uw laptop. Mocht u toch per ongeluk een verkeerd model bestellen, dan lossen wij dit altijd direct en klantgericht voor u op!

 

Hoe weet ik welke laptop ik heb?

Wilt u een laptop ac adapter kopen, dan is dit het makkelijkst via onze merknavigatie. Via het merk, de serie en het model navigeert u eenvoudig naar een overzicht van alle passende laptop adapters voor uw laptop model. Zo kunt u razendsnel de juiste laptop adapter kopen en uw laptop weer normaal gebruiken.

Op zoek naar een USB-C oplader voor uw laptop? Kijk dan op onze pagina met USB-C opladers.

Om de passende laptop adapter te vinden dient u eerst het merk van uw laptop te achterhalen. Meestal staat op de klep van de laptop - de achterkant van uw beeldscherm - het logo van het merk. Dit logo komt overeen met een van de bovenstaande logo's.

Wanneer u het laptop niet op de klep kunt vinden, kunt u de klep openklappen om op de rand onder het beeldscherm te kijken. De merk en de serie staan hier vaak ook aangegeven, zoals Dell Inspiron, Acer Travelmate of HP ENVY.

Op de onderkant van de laptop vindt u in de meeste gevallen een sticker waar ook het merk, de serie en het model op aangegeven staat, zoals HP Pavilion DV6-1020ed. Aan de hand van dit nummer kunt u altijd de juiste laptop adapter kopen voor uw laptop.

Kunt u de sticker niet vinden of is deze versleten, dan staat vaak in het accuvak ook nog het exacte type van de laptop. Om dit te kunnen lezen dient u eerst de accu te verwijderen door middel van de schuifjes. Onder de accu vindt u vaak gedetailleerde informatie over welk type laptop u heeft.

Lees meer over het vinden van uw laptop model.

 

Hoe vind ik het onderdeelnummer van mijn laptop adapter?

Als u een laptop adapter kopen gaat, is het goed om te weten dat er een groot aantal verschillende laptop adapters is. Het is uiteraard van belang een passende laptop adapter te kopen. Elke adapter heeft een onderdeel-, spare- of partnummer. Dit nummer is een identificatie aan de hand waarvan u de juiste vervangende adapter kunt vinden.

U vindt dit nummer aan de onderzijde van de laptop adapter, meestal in de linkerbovenhoek. Het kan bestaan uit puur cijfers of uit een cijfer-letter combinatie. Meestal wordt het voorafgegaan door de tekst Replace:, P/N: of Spare:.

 

Waarvoor staat de term AC adapter?

Gaat u een laptop adapter kopen, komt u misschien ook de term laptop AC adapter tegen. Vaak wordt een laptop adapter of laptop oplader namelijk ook een laptop AC adapter genoemd. In deze term staat ac of AC voor "Alternating Current". Dit is de Engelse term voor wisselspanning. Bij een laptop AC adapter duidt het AC op de wisselspanning van het lichtnet waar de adapter op wordt aangesloten.

Feitelijk is het een AC - DC adapter. De adapter zet namelijk 220V-240V wisselspanning (AC) van het lichtnet om in gelijkspanning (DC) die de laptop gebruikt. De meeste laptops gebruikt 19V, 20V of 12V gelijkspanning. De laptop ac adapter zorgt ervoor dat de laptop dus de op stroom van het lichtnet kan draaien.

 

De laptop adapter heeft andere specifcaties dan mijn originele!

Wij hebben een grote database waarin elke laptop en ieder partnummer gekoppeld is aan een passende adapter met een goede capaciteit. U hoeft zich dus niet in te lezen - u kunt uw laptop adapter kopen aan de hand van uw laptop model, dan zit u altijd goed.

Een laptop adapter heeft 4 belangrijke specificaties waarop u moet letten bij het bestellen van een nieuwe, te weten voltage (V), ampèrage (A), wattage (W) en plug afmeting. Het voltage en ampèrage vindt u altijd aan de onderkant van de laptop adapter.

Het voltage, uitgedrukt in V, dient altijd nagenoeg gelijk te zijn aan het voltage van uw originele laptop adapter. Er mag een verschil van ongeveer 10% zitten in voltage. Een 18,5V en 19V adapter zijn dus compatibel met elkaar. Bij een te groot verschil in voltage (bijvoorbeeld 16V en 19V) werkt de laptop adapter waarschijnlijk niet op uw laptop.

De stroomsterkte, uitgedrukt in A (ampere), mag altijd hoger zijn. Een hoger ampèrage is beter, omdat deze de maximale capaciteit van de adapter uitdrukt. Hoe hoger de maximale stroomsterkte van de adapter is, hoe minder snel deze slijt. Adapters met een hogere stroomsterkte (meer ampere) gaan in de regel veel langer mee.

Het wattage, uitgedrukt in W, komt voort uit de spanning en de stroomsterkte. Watt is te berekenen door volt te vermenigvuldigen ampère. U kunt het aantal watt dus uitrekenen door de twee te vermenigvuldigen. Bijvoorbeeld 19 volt en 4,74 ampère is 19 x 4,74 = 90 Watt. Zolang het voltage gelijk is geldt dus dezelfde regel als voor de stroomsterkte, namelijk hoger is beter.

De plug afmeting is de buitenmaat en binnenmaat van de plug die u in de laptop stopt. Deze is zeer belangrijk, indien deze afwijkt past de laptop adapter niet in uw laptop. U kunt de plug opmeten met een schuifmaat. Indien u deze niet heeft, let dan goed op of uw laptop type onderin bij de laptop adapter op de product pagina vermeld staat.

Heeft u overige vragen over uw laptop adapter? Dan kunt u tussen 9:00 en 21:30 terecht op 058-845 00 61 of te allen tijde op info@viadennis.nl

Meer informatie over uw laptop adapter

 

Artikelen verwant aan een laptop adapter kopen

 
JaNee