Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4433 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier:HomeLaptop adapter

Laptop adapter kopen

Bij ViaDennis bieden we voor alle merken een laptop adapter (laptop oplader) aan. Kies onze huismerk Sygnosis voor de meest voordelige optie, Premium voor de beste kwaliteit en garantie of een originele merkadapter als u dezelfde kwaliteit wilt als de adapter die oorspronkelijk bij uw laptop zat. Voor alle opties zit u in onze webshop goed.

Met een laptop adapter laadt u de accu van uw laptop op. Het is het onderdeel dat u aansluit op de laptop wanneer deze opgeladen moet worden. Wanneer u de laptop via de adapter aansluit op de netstroom, is de adapter tevens de hoofdvoeding van de laptop. De accu of batterij van uw laptop wordt dan niet of minimaal belast.

Wij hebben de grootste moeite voor u al gedaan door uit te zoeken welke adapter bij welke laptop past. Hierboven kunt u dus simpelweg op uw merk klikken en snel en eenvoudig de juiste adapter voor uw laptop vinden.

Bij ons krijgt u dus altijd een passende adapter voor uw laptop. Mocht u toch per ongeluk een verkeerd model bestellen, dan lossen wij dit altijd direct en klantgericht voor u op!

 


 

USB-C adapter

Steeds meer laptops gebruiken een USB-C adapter. Deze adapters worden ook steeds vaker gebruikt om bijvoorbeeld telefoons, tablets, koptelefoons en andere lichte apparaten op te laden. Ook USB-C adapters vindt u in onze webshop voor scherpe prijzen en zijn direct leverbaar.

Het voordeel van uw laptop opladen met een USB-C adapter is dat deze adapter vaak ook te gebruiken is voor andere apparaten. Er is dus geen aparte kabel meer nodig om bijvoorbeeld uw telefoon, tablet of laptop op te laden. Alles kan met dezelfde oplader. Dit is mogelijk door de adaptieve spanning van USB-C opladers die altijd een spanning vanaf 5V ondersteunen.

 
Populaire USB-C adapters
 
>> Bekijk ons volledige aanbod USB-C opladers

 


 

HP laptop adapter

HP

HP is al jaren de fabrikant met het grootste marktaandeel in laptops in Nederland. In de loop der jaren heeft HP veel verschillende en zeer uiteenlopende adapters gebruikt, variërend van adapters met standaard 5,5mm plugs tot specifieke HP tablet-aansluitingen en jarenlang de standaard HP Smart-adapters.

Bij HP staan vaak meerdere onderdeelnummers op de adapter. Veel van deze nummers zijn niet betrouwbaar om te gebruiken bij het zoeken naar een nieuwe laptop adapter omdat deze gebruikt zijn voor meerdere adapters. De nummers die wel betrouwbaar zijn, zijn HP Part No.'s in het formaat ######-###, zoals bijvoorbeeld 609940-001. De meest betrouwbare manier om een vervangende HP adapter te kopen is op laptop model wat u vindt op de onderkant van uw laptop.

Populaire onderdeelnummers van HP adapters
 
Populaire HP adapters
 
>> Bekijk ons volledige aanbod HP adapters

 


 

Lenovo laptop adapter

Lenovo

Lenovo timmert de laatste jaren zeer aan de weg en verovert vooral veel marktaandeel op het gebied van consumentenlaptops in Nederland. De laptops van voorheen IBM maar overgenomen door het Chinese Lenovo zijn uitgeleverd met zeer veel verschillende adapters. Oude IBM modellen uit de Thinkpad series gebruikten doorgaans een grote 7,9mm plug met 20V.

Nieuwe Lenovo Yoga en Lenovo Ideapad laptops hebben vaan een square connector. Deze gele plug lijkt op een USB aansluiting maar is iets groter en heeft bovendien een centerpin in de adapter - een klein pinnetje precies in het midden van de adapter plug. De Yoga variant heeft ook nog een schuin randje en is vaak oranje in plaats van geel.

Ook bij Lenovo geldt dat het verstandig is om te navigeren via de merknavigatie om de juiste adapter te vinden. Op de Lenovo adapters staan vaak verschillende partnummers die niet voor 100% uitsluitsel geven welke plug er op de adapter zit. Als u navigeert via merk, serie en model vindt u altijd snel en eenvoudig de juiste adapter voor uw Lenovo laptop.

Populaire onderdeelnummers van Lenovo adapters
 
Populaire Lenovo adapters
 
>> Bekijk ons volledige aanbod Lenovo adapters

 


 

Asus laptop adapter

Asus

Asus is de laatste jaren ontzettend in populariteit gegroeid en de vraag naar Asus laptop adapters is daarmee ook groter geworden. Asus gebruikt verschillende pluggen voor zijn laptops en het kan lastig zijn om de verschillende adapters uit elkaar te houden. Het is daarom verstandig om bij een Asus laptop altijd op het modelnummer van de laptop te zoeken. Dit is bij Asus meestal een korte letter-nummer-letter combinatie zoals K73A.

De meeste Asus adapters hebben een spanning van 19 volt. Het vermogen van de adapters kan heel erg uiteenlopen. Er zijn al Asus adapters vanaf 10 watt maar dit kan ook bij zware modellen wel 330 watt zijn. Wij hebben het uitzoeken van adapter al voor u gedaan. U hoeft daarom alleen maar op laptop model te navigeren om de juiste adapter snel en eenvoudig te vinden.

Populaire onderdeelnummers van Asus adapters
 
Populaire Asus adapters
 
>> Bekijk ons volledige aanbod Asus adapters

 


 

Acer laptop adapter

Acer

Acer laptop adapters zijn er in veel soorten en maten. De meeste Acer laptops gebruiken 19 volt maar er zijn ook uitvoeringen met 5 volt of 12 volt. De meeste adapters zijn zonder centerpin - de pin zit in de DC jack van de laptop.

Het vermogen van een passende Acer laptop adapter kan uiteenlopen van 10W tot ruim 200W. Het is daarom handig onderop de laptop te zoeken naar de specificaties van de benodigde adapter. Indien u de oude Acer adapter nog heeft vindt u hier vaak ook de output van de adapter, gespecificeerd in spanning (Volt / V) en stroomsterkte (Ampère / A).

 
Populaire Acer adapters
 
>> Bekijk ons volledige aanbod Acer adapters

 


 

Dell laptop adapter

Dell

Dell gebruikt intelligente adapters voor hun meeste laptops. De laptop kan communiceren met de adapter waardoor de laptop kan lezen hoeveel vermogen de adapter heeft en indien nodig een melding kan geven als de adapter niet (meer) goed werkt. U kunt bijvoorbeeld ook de melding krijgen 'Aan netstroom, accu wordt niet opgeladen' wanneer u Dell adapter defect is terwijl de accu nog wel in orde is.

De meeste Dell adapters zijn adapters met centerpin. Dit betekent dat als u in de plug van de adapter kijkt dat daar een kleine pin in zit die in een uitsparing in de DC jack van de laptop valt. Oudere en/of zwaardere Dell modellen gebruiken adapters met een 7,4mm buitenmaat terwijl nieuwere modellen vaak een 4,5mm buitenmaat hebben.

Populaire onderdeelnummers van Dell adapters
 
Populaire Dell adapters
 
>> Bekijk ons volledige aanbod Dell adapters

 


 

Apple laptop adapter

Apple

Apple laptop adapters gebruiken voornamelijk de MagSafe aansluiting. Er zijn twee varianten van de MagSafe adapter namelijk de MagSafe 1 adapter en de MagSafe 2 adapter. Het verschil zit in de connector waarmee u de adapter of oplader aansluit op uw MacBook. Weet u niet zeker welke MagSafe aansluiting uw laptop heeft? Raadpleeg onze pagina over MagSafe adapters voor een duidelijke stap-voor-stap uitleg voor het aanschaf van een vervangende MagSafe adapter.

Recentelijk heeft Apple ook MacBook modellen uitgebracht met een USB-C aansluiting. Vooral lichtere modellen zoals de MacBook Air zijn uitgebracht met USB-C aansluiting die universeel is en waar elke USB-C oplader voor gebruikt kan worden.

 
Populaire Apple laptop adapters
 
>> Bekijk ons volledige aanbod Apple laptop adapters

 


 

Medion laptop adapter

Medion

Het Duitse Medion heeft jarenlang identieke adapters gebruikt voor hun laptop modellen. De laatste jaren zijn er steeds meer verschillende adapter types op de markt gekomen voor Medion. Mede door de trend van kleinere en dunnere laptops zijn ook de adapters van Medion steeds kleiner geworden met steeds kleinere aansluitingen.

U vindt het snelst de juiste adapter voor uw Medion laptop aan de hand van het modelnummer en het Akoya nummer. Veel Medion la;ptops zijn geleverd met FSP laptops maar de onderdeelnummers hiervan zijn zeer onbetrouwbaar omdat ze uitgeleverd zijn met verschillende plugmaten. Een nummer zoals FSP045-RHC of FSP045-RECN2 kunnen daarom afwijkende plugafmetingen hebben. We raden u daarom aan altijd te zoeken via de merknavigate om de juiste adapter te vinden.

 
Populaire Medion adapters
 
>> Bekijk ons volledige aanbod Medion adapters

 


 

Packard Bell laptop adapter

Packard Bell

Packard Bell is sinds 2008 onderdeel van Acer en gebruikt ook veel dezelfde adapters. Veel Acer adapters en accu's zijn daardoor geschikt voor meerdere modellen van Packard Bell. De meeste Packard Bell modellen gebruiken een plug met 5,5mm buitenmaat en een spanning van 19V.

Adapters voor Packard Bell laptops zijn geproduceerd door onder andere Hipro, Lite-On en Delta Electronics. Deze hebben verschillende partnummer gebruikt die niet altijd dezelfde aansluitingen gebruiken. Het is daarom ook bij Packard Bell niet handig om een adapter op onderdeelnummer te kopen. We raden aan om via de merknavigatie de juiste adapter te vinden in de webshop.

Packard Bell adapter kopen

 


 

Sony Vaio laptop adapter

Sony

Sony is in 2014 gestopt met het uitbrengen van nieuwe laptops. Er zijn nog veel Sony Vaio modellen in omloop en wij hebben nog een groot aantal Sony Vaio adapters in ons assortiment. De meeste Sony laptops gebruiken een 6,5mm buitenmaat adapters met een centerpin.

De meeste Sony Vaio laptops hebben een adapter met 90W. Er zijn ook lichtere en zwaardere uitvoeringen maar deze komen minder vaak voor. Een Sony Vaio adapters vindt u eenvoudig via de merknavigatie maar kunt u ook op adapter onderdeelnummer vaak eenvoudig vinden. Veel Sony adapters zijn voorzien van een onderdeelnummer in het formaat VGP-AC19V##. Indien u dit volledige nummer invult in onze zoekfunctie vindt u ook snel en eenvoudig de vervangende adapter voor uw Sony Vaio laptop.

Sony Vaio adapter kopen

 


 

Toshiba laptop adapter

Toshiba

Het Japanse Toshiba is al jarenlang een grote speler op laptopgebied in Nederland. De laatste jaren richt Toshiba zich meer en meer op betaalbare, voordelige consumentenlaptops. Recente Toshiba laptops gebruiken doorgaans 19 volt adapters met een kleine plug tot 5,5mm en zonder centerpin.

Er zijn tientallen verschillende Toshiba adapters en vele tienduizenden verschillende laptop modellen. Via de merk-, serie- en modelnavigatie heeft u in onze webshop altijd de meeste kans om de juiste adapter te vinden voor uw Toshiba laptop.

Toshiba adapter kopen

 


 

Veelgestelde vragen over laptop adapters

Wilt u een laptop ac adapter kopen, dan is dit het makkelijkst via onze merknavigatie. Via het merk, de serie en het model navigeert u eenvoudig naar een overzicht van alle passende laptop adapters voor uw laptop model. Zo kunt u razendsnel de juiste laptop adapter kopen en uw laptop weer normaal gebruiken.

Op zoek naar een USB-C oplader voor uw laptop? Kijk dan op onze pagina met USB-C opladers.

Om de passende laptop adapter te vinden dient u eerst het merk van uw laptop te achterhalen. Meestal staat op de klep van de laptop - de achterkant van uw beeldscherm - het logo van het merk. Dit logo komt overeen met een van de bovenstaande logo's.

Wanneer u het laptop niet op de klep kunt vinden, kunt u de klep openklappen om op de rand onder het beeldscherm te kijken. De merk en de serie staan hier vaak ook aangegeven, zoals Dell Inspiron, Acer Travelmate of HP ENVY.

Op de onderkant van de laptop vindt u in de meeste gevallen een sticker waar ook het merk, de serie en het model op aangegeven staat, zoals HP Pavilion DV6-1020ed. Aan de hand van dit nummer kunt u altijd de juiste laptop adapter kopen voor uw laptop.

Kunt u de sticker niet vinden of is deze versleten, dan staat vaak in het accuvak ook nog het exacte type van de laptop. Om dit te kunnen lezen dient u eerst de accu te verwijderen door middel van de schuifjes. Onder de accu vindt u vaak gedetailleerde informatie over welk type laptop u heeft.

Lees meer over het vinden van uw laptop model.

Als u een laptop adapter kopen gaat, is het goed om te weten dat er een groot aantal verschillende laptop adapters is. Het is uiteraard van belang een passende laptop adapter te kopen. Elke adapter heeft een onderdeel-, spare- of partnummer. Dit nummer is een identificatie aan de hand waarvan u de juiste vervangende adapter kunt vinden.

U vindt dit nummer aan de onderzijde van de laptop adapter, meestal in de linkerbovenhoek. Het kan bestaan uit puur cijfers of uit een cijfer-letter combinatie. Meestal wordt het voorafgegaan door de tekst Replace:, P/N: of Spare:.

Gaat u een laptop adapter kopen, komt u misschien ook de term laptop AC adapter tegen. Vaak wordt een laptop adapter of laptop oplader namelijk ook een laptop AC adapter genoemd. In deze term staat ac of AC voor "Alternating Current". Dit is de Engelse term voor wisselspanning. Bij een laptop AC adapter duidt het AC op de wisselspanning van het lichtnet waar de adapter op wordt aangesloten.

Feitelijk is het een AC - DC adapter. De adapter zet namelijk 220V-240V wisselspanning (AC) van het lichtnet om in gelijkspanning (DC) die de laptop gebruikt. De meeste laptops gebruikt 19V, 20V of 12V gelijkspanning. De laptop ac adapter zorgt ervoor dat de laptop dus de op stroom van het lichtnet kan draaien.

Wij hebben een grote database waarin elke laptop en ieder partnummer gekoppeld is aan een passende adapter met een goede capaciteit. U hoeft zich dus niet in te lezen - u kunt uw laptop adapter kopen aan de hand van uw laptop model, dan zit u altijd goed.

Een laptop adapter heeft 4 belangrijke specificaties waarop u moet letten bij het bestellen van een nieuwe, te weten voltage (V), ampèrage (A), wattage (W) en plug afmeting. Het voltage en ampèrage vindt u altijd aan de onderkant van de laptop adapter.

Het voltage, uitgedrukt in V, dient altijd nagenoeg gelijk te zijn aan het voltage van uw originele laptop adapter. Er mag een verschil van ongeveer 10% zitten in voltage. Een 18,5V en 19V adapter zijn dus compatibel met elkaar. Bij een te groot verschil in voltage (bijvoorbeeld 16V en 19V) werkt de laptop adapter waarschijnlijk niet op uw laptop.

De stroomsterkte, uitgedrukt in A (ampere), mag altijd hoger zijn. Een hoger ampèrage is beter, omdat deze de maximale capaciteit van de adapter uitdrukt. Hoe hoger de maximale stroomsterkte van de adapter is, hoe minder snel deze slijt. Adapters met een hogere stroomsterkte (meer ampere) gaan in de regel veel langer mee.

Het wattage, uitgedrukt in W, komt voort uit de spanning en de stroomsterkte. Watt is te berekenen door volt te vermenigvuldigen ampère. U kunt het aantal watt dus uitrekenen door de twee te vermenigvuldigen. Bijvoorbeeld 19 volt en 4,74 ampère is 19 x 4,74 = 90 Watt. Zolang het voltage gelijk is geldt dus dezelfde regel als voor de stroomsterkte, namelijk hoger is beter.

De plug afmeting is de buitenmaat en binnenmaat van de plug die u in de laptop stopt. Deze is zeer belangrijk, indien deze afwijkt past de laptop adapter niet in uw laptop. U kunt de plug opmeten met een schuifmaat. Indien u deze niet heeft, let dan goed op of uw laptop type onderin bij de laptop adapter op de product pagina vermeld staat.

Een laptop adapter is het apparaat waarmee u de laptop aansluit op de netstroom. De naam adapter komt van het Engelse adapt wat aanpassen betekent. Het past namelijk de 220-230V wisselspanning van de netstroom aan naar gelijkspanning die uw laptop kan gebruiken. De spanning waar de adapter naar omzet kan uiteenlopen van 5V tot 24V, afhankelijk van uw laptop.

Een laptop adapter staat ook wel bekend als een laptop lader, laptop oplader of een laptop voeding. Dit zijn allemaal termen voor exact hetzelfde apparaat. In onze webshop hebben wij het normaal gesproken over laptop adapter. Deze vershillende termen komen door de dubbelvoudige functie van een laptop adapter. De laptop adapter doet namelijk de volgende dingen.

  • De laptop adapter zet stroom om (laptop adapter).
  • De laptop adapter voedt de laptop met stroom (laptop voeding.)
  • De laptop adapter laadt de batterij op (laptop lader of laptop oplader).

 

De termen adapter, voeding, lader en oplader zijn dus technisch gezien alle vier correct. Hoewel er een verschil in achterliggende betekenis, slaat elke term op hetzelfde apparaat en zijn ook alle termen correct gebruik van het woord. Er zijn nog meer bewoordingen voor, zoals trafo (van transformator), of stroomstekker (hiermee kan ook op netsnoer gedoeld worden). Minder correcte termen zijn omvormer of inverter omdat hier in de regel een apparaat wordt bedoeld dat gelijkstroom omzet naar wisselstroom. Een laptop adapter doet het tegenovergestelde.

Handig om te weten is dat een netsnoer wel een feitelijk ander product is dan een adapter. Het netsnoer is alleen een stroomsnoer waarmee u de adapter met het stroomnet verbindt. Omdat de meeste adapters identieke netsnoeren gebruiken en deze vaak niet kapotgaan, bieden wij deze als optie aan bij de meeste adapters en kunt u besparen door deze niet mee te bestellen in dien u uw oude netsnoer nog heeft.

 

Artikelen verwant aan een laptop adapter kopen

 
JaNee