Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4370 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: HomeLaptop accu

Laptop accu

Een laptop accu kopen doet u snel en eenvoudig op ViaDennis.nl. Het grootste online assortiment laptop accu's voor scherpe prijzen en voorzien van minimaal 1 jaar volledige garantie. Bij ViaDennis vindt u elke accu, de beste service en de scherpste online prijzen. Wij bieden voor alle laptop merken verschillende accu's aan met uiteenlopende capaciteit.

 

Selecteer hierboven het merk van uw laptop en u navigeert vervolgens eenvoudig via het serie en de model naar de juiste accu. U kunt ook snel zoeken op uw laptopmodel of het typenummer van uw accu via de zoekfunctie bovenaan de site. Kies ons huismerk Sygnosis voor de beste prijs-kwaliteit of onze Premium-lijn voor hoge capaciteit, extra kwaliteit en extra garantie. Ook bieden we een groot aantal originele laptop accu's aan waarmee u de vertrouwde kwaliteit van uw laptop merk in huis haalt.

 


 

HP accu

HP

De meeste HP laptops - vooral oudere modellen - hebben een eenvoudige, standaard accu die u zonder schroeven kunt vervangen. Nieuwere HP laptops hebben steeds vaker een interne accu. U kunt aan de onderkant van de laptop eenvoudig zien of de laptop een interne accu heeft. Als u de onderkant bekijkt ziet u bij een standaard accu één of twee schuifjes zitten naast de accu. Wanneer u deze openzet kunt u de accu uit de laptop verwijderen.

HP laptop accu's hebben meestal 3, 4, 6 of 8 cellen. Vooral zwaardere Elitebook, ZBook en Probook modellen hebben vaak 8 cels accu's. Hoe meer cellen er in de accu zitten, hoe meer vermogen de accu in de regel heeft. Moderne lichte Pavilion laptops zijn vaak uitgerust met accu's met maar 3 of 4 cellen. Omdat ze zeer energiezuinig zijn kan er met deze accu's toch een behoorlijke accuduur behaald worden.

Als u een laptop accu kopen gaat voor uw HP, vindt u deze eenvoudig aan de hand van het laptop model of aan de hand van het onderdeelnummer. Het laptop model vindt u aan de onderkant van de laptop op een sticker. Het onderdeelnummer van de HP accu vindt u op het label van de accu. Linksboven staat vaak een kort modelnummer (zoals MU06, EV06 of CM03XL) en elders zit een sticker met een HP Spare nummer (zoals 593553-001,484170-001 of 740715-001).

Populaire onderdeelnummers van HP accu's
 
Populaire HP accu's
 
>> Bekijk ons volledige aanbod HP accu's

 


 

Dell accu

Dell

Dell is de laatste jaren meer interne accu's gaan gebruiken. Vooral de dunnere Latitude modellen gebruiken tegenwoordig vaak een interne accu. Om een interne accu te vervangen dient u eerst de laptop open te schroeven. Hiervoor vindt u vaak in de handleiding of online een eenvoudige stap-voor-stap uitleg.

Veel Inspiron modellen maar ook alle oudere Latitude en Precision modellen gebruiken normale accu's die u eenvoudig kunt vervangen aan de hand van de schuifjes aan de onderkant van de laptop. Wanneer u de laptop uitgeschakeld en van alle kabels losgekoppeld heeft, kunt u deze omdraaien en de schuifjes van de accu opzoeken. Schuif deze naar open en u tilt eenvoudig de accu uit de laptop.

Op een Dell laptop vindt u op een sticker op de onderkant in de meeste gevallen het modelnummer. Een modelnummer van een Dell laptop is bijvoorbeeld E6420, 15-3521 of 7510. Aan de hand van dit nummer en de serie (zoals Latitude, Inspiron of Precision) kunt u eenvoudig onze merknavigate gebruiken om de juiste accu te vinden.

Een Dell laptop accu is ook altijd voorzien van een onderdeelnummer. Dit onderdeelnummer is meestal een cijfer-lettercombinatie van 5 of 6 tekens lang. Meestal staat in vlakbij het Dell logo en wordt het voorafgegaan door Type:. Wilt u een nieuwe laptop accu kopen voor uw Dell, dan kunt u dit nummer gebruiken in de zoekfunctie om de juiste Dell laptop accu eenvoudig en snel te vinden.

Populaire onderdeelnummers van Dell accu's
 
Populaire Dell accu's
 
>> Bekijk ons volledige aanbod Dell accu's

 


 

Asus laptop accu

Asus

Net als de meeste fabrikanten is Asus de laatste jaren steeds meer interne accu's in hun laptops gaan gebruiken. Er zijn ook nog modellen die uitkomen met een standaard, niet interne accu die eenvoudig vervangen kan worden. Deze zijn te herkennen aan de schuifjes aan de onderkant van de laptop. De interne accu is ook vaak vrij eenvoudig te vervangen maar hiervoor moet de laptop wel opengeschroefd worden.

Asus accu's zijn het makkelijkst te vinden op het onderdeelnummer dat terug te vinden is op de accu zelf. Meestal staat dit onderdeelnummer linksboven op het label van de accu in de buurt van het Asus logo. Het onderdeelnummer van Asus begint meestal met een A of een C en is vaak opgebouwd uit twee delen, zoals A41-X550A, A32-K72 of A32-K55. Bij sommige moderne Asus accu's heeft het onderdeelnummer geen streepje, zoals C21N1347 of A31N1319. Door in onze zoekfunctie op het onderdeelnummer te zoeken komt u snel uit bij de juiste Asus laptop accu.

Mocht u de oude accu niet meer hebben of het label niet meer leesbaar zijn, dan kunt u ook altijd zoeken op het modelnummer van uw Asus laptop. Dit nummer vindt u normaal gesproken onderop de laptop op een sticker. Vaak staat hier het Asus logo op en een modelnummer dat een korte cijfer-lettercombinatie is zoals F556UA, K50IJ of UX31A.

Populaire onderdeelnummers van Asus laptop accu's
 
Populaire Asus accu's
 
>> Bekijk ons volledige aanbod Asus accu's

 


 

Acer accu

Acer

Acer heeft de laatste jaren veel uiteenlopende accu types gebruikt. Bij de trend richting interne accu's loopt Acer voorop. De meeste Acer modellen van de laatste jaren zijn voorzien van een interne accu waarvoor de laptop eerst opengeschroefd moet worden voordat de accu vervangen kan worden. Er zijn echter ook nog veel Acer laptop modellen met een standaard laptop accu in omloop.

Een standaard accu verwijderd u eenvoudig aan de hand van de schuifjes aan de onderkant van de laptop. Een interne accu verwijderd u door eerst de laptop open te schroeven en de kabel van de accu los te halen. Hiervoor vindt u in de handleiding van de laptop of online vaak een duidelijke stap-voor-stap uitleg.

Een nieuwe Acer accu vindt u eenvoudig ana de hand van het modelnummer van uw Acer laptop of het onderdeelnummer van uw originele Acer accu. Het laptop modelnummer van Acer vindt u normaal gesproken op een sticker aan de onderkant van de laptop. Dit kan een heel lang nummer zijn, zoals bijvoorbeeld V3-471-32354g50makk. Bij dergelijke lange nummers volstaat V3-471 wanneer u een vervangende accu zoekt. Anders voorbeelden van Acer modelnummers zijn 7715Z, SW5-011-18R3 en D255.

Als uw een Acer laptop accu kopen gaat kunt u ook altijd op het Acer onderdeelnummer zoeken. In de regel staat dit ergens linksboven op het label van de accu. Het is vaak een letter-cijfercombinatie van ongeveer 7 tekens lang. Een aantal voorbeelden zijn AS10D31, AC13C34 en AC14B3k.

Populaire onderdeelnummers van Acer accu's
 
Populaire Acer accu's
 
>> Bekijk ons volledige aanbod Acer accu's

 


 

Lenovo accu

Lenovo

Lenovo accu's zijn er in vele soorten en maten. De oudere types die nog onder IBM vielen zijn meestal zwaardere en grotere accu's. Al sinds de overname van de IBM laptop divisie door Lenovo in 2005 heten de laptops officïeel Lenovo. Veel oudere types en zwaardere Thinkpad types gebruiken standaard en eenvoudig te vervangen accu's. Nieuwere Lenovo Ideapad laptops en met name de dunne Ultrabooks gebruiken vaker interne accu's om ruimte te besparen.

Modelnummers van Lenovo accu's zijn meestal kleine nummers en worden vaak voorafgegaan door FRU. Op deze nummers kunt u betrouwbaar zoeken als u een vervangende accu kopen gaat. Daarnaast heeft Lenovo vaak ook een groot nummer in een rode cirkel op de accu staan, vaak gevolgd door één of twéé plusjes. Ook deze nummers kunnen gebruikt worden om de juiste accu te vinden.

Het meest eenvoudig om uw Lenovo laptop accu te vinden is op het modelnummer van de Lenovo laptop. Dit nummer vindt u normaal gesproken altijd op de onderkant van de laptop op een label of een sticker. Een Lenovo modelnummer kan op meerdere manieren samengesteld zijn. Een aantal voorbeelden zijn T410, 100-15IBD, Yoga 520-14IKB en G50-70.

Populaire onderdeelnummers van Lenovo accu's
 
Populaire Lenovo accu's
 
>> Bekijk ons volledige aanbod Lenovo accu's

 


 

Toshiba accu

Toshiba

Toshiba is één van de oudste laptop fabrikanten ter wereld. De T1100 uit 1985 wordt beschouwd als 's werelds eerste echte laptop computer. Voor laptops uit deze periode vindt u in onze webshop helaas geen accu meer.

Voor recentere modellen vindt u bij ons in de webshop voor de meeste Toshiba modellen een passende accu. Zowel interne modellen als standaard accu's kunt u eenvoudig in onze webshop bestellen door te zoeken op onderdeelnummer van de accu of op het modelnummer van uw Toshiba laptop.

Toshiba gebruikt vrij herkenbare nummers voor hun laptop accu's. Het standaard formaat van een Toshiba onderdeelnummer is PA####U-#BRS of een sterk gelijkende variant hierop. Een aantal zeer populaire accu onderdeelnummers zijn PA3817U-1BRS, PA5024U-1BRS en PA5109U-1BRS. Deze nummers kunt u eenvoudig in onze zoekfunctie invullen om snel de juiste accu te vinden.

U kunt ook op Toshiba type uw accu zoeken wanneer u een laptop accu kopen wilt voor uw Toshiba. U vindt het type van uw Toshiba laptop normaal gesproken aan de onderkant van de laptop op een label of op een sticker. Het staat in de meeste gevallen direct onder het Toshiba logo of vlak boven de barcode met het serienummer van uw accu. Het is verstandig niet te zoeken op het Model No. op uw laptop maar op het type daarboven. Een aantal voorbeelden van types die u eenvoudig op de site kunt vinden zijn Satellite L45-S7409, R50-B-14U of C670-11n.

Populaire onderdeelnummers van Toshiba accu's
 
Populaire Toshiba accu's
 
>> Bekijk ons volledige aanbod Toshiba accu's

 


 

Samsung laptop accu

Samsung

Samsung is natuurlijk vooral bekend van zijn telefoons en tablets maar is ook al jarenlang een grote speler op het gebied van laptops. Hoewel Samsung in Nederland niet zo populair is als HP of Acer worden er jaarlijks heel wat Samsung laptops verkocht en bieden wij daarom ook een groot aantal Samsung accu's aan.

Voor Samsung zijn zowel interne accu's als normale accu's in gebruik. Zoals bij de meeste merken zijn de moderne Samsung accu's allemaal lithium-ion en lithium-polymeer accu's. In tegenstelling tot de meeste andere merken maakt Samsung zijn eigen accucellen. Veel andere merken gebruiken juist cellen van Samsung in hun eigen laptop accu's.

Gaat u een Samsung laptop accu kopen, dan is het vaak handig om te zoeken op het onderdeelnummer van de accu. Dit vindt u vaak terug onder het Samsung logo aan de linkerkant van de accu. De meeste onderdeelnummers van Samsung beginnen met AA- en worden voorafgegeaan door Product ID:. Een aantal voorbeelden zijn AA-PB9NC6B, AA-PB9NS6B en AA-PB9NC6W.

Kunt u het onderdeelnummer van de accu niet vinden, is deze niet leesbaar of heeft u mogelijk de originele Samsung laptop accu niet meer? Dan kunt u ook altijd via onze handige merk- en modelnavigatie de juiste accu kopen. U vindt het model onderop de laptop op een sticker waar ook het Samsung logo op staat. Een aantal voorbeelden van modelnummers van Samsung zijn NP530U3B, NP270E4V en R540.

Populaire onderdeelnummers van Samsung laptop accu's
 
Populaire Samsung laptop accu's
 
>> Bekijk ons volledige aanbod Samsung laptop accu's

 


 

Apple laptop accu

Apple

Apple is al jaren niet meer weg te denken uit de laptopwereld. Hoewel ze niet het grootste marktaandeel hebben, behoren MacBook wel degelijk tot de meest populaire laptops. Vooral in de hogere prijsklasses zijn ze ongekend populair.

Apple was één van de eerste fabrikanten die overstapte op interne accu's. Vooral om de vormgeving en afmeting van hun MacBooks zo strak en dun mogelijk te houden is Apple overgestapt op de interne lithium-polymeer accu's die minder ruimte innemen dan de oudere standaard accu's.

Interne accu's van Apple zijn vaak redelijk eenvoudig zelf te vervangen maar hiervoor is wel het juiste gereedschap nodig. Bij sommige accu's zijn speciale schroevendraaiers nodig. Bij een aantal accu's leveren we deze schroevendraaiers mee zodat u de laptop eenvoudig zelf kunt openschroeven.

Apple onderdeelnummers beginnen meestal met een A. Door het onderdeelnummer van de Apple laptop accu in de webshop te zoeken vindt u snel en eenvoudig de juiste accu. Een aantal voorbeelden van populaire laptop onderdeelnummers zijn A1322, A1175 en A1185.

Populaire onderdeelnummers van Apple laptop accu's
 
Populaire Apple laptop accu's
 
>> Bekijk ons volledige aanbod Apple laptop accu's

 


 

MSI accu

MSI

MSI richt zich vooral op zwaardere gaming laptops. De meeste MSI laptops hebben geen interne accu maar een eenvoudig te vervangen laptop accu. Veel MSI accu's zijn zwaardere modellen met minimaal 6 maar vaak wel 9 cellen. Omdat gaming laptops meer stroom verbruiken zijn deze zwaardere accu's nodig om zeker te zijn van een redelijke accuduur.

Een nieuwe MSI laptop accu kopen is eenvoudig te doen aan de hand van het modelnummer van uw originele accu. Wanneer u de accu uit de laptop verwijderd heeft, vindt u op het label van de accu het modelnummer van de accu. MSI onderdeelnummers kunnen zeer uiteenlopen. Een aantal voorbeelden zijn BTY-M6D, A32-A15 en M660NBAT-6.

Populaire onderdeelnummers van MSI accu's
 
Populaire MSI accu's
 
>> Bekijk ons volledige aanbod MSI laptop accu's

 


 

Medion accu

Medion

Medion laptops zijn al jarenlang erg populair in Nederland. ze zijn vooral veel in de verkoop via aanbiedingen van de Aldi en enige tijd ook bij de Mediamarkt. De meeste Medion laptop accu's zijn zwaardere modellen met vaak 8 cellen om zo een behoorlijke accuduur te kunnen garanderen.

Op het label van de Medion accu vindt u normaal gesproken het modelnummer van uw Medion accu. Aan de hand van dit modelnummer kunt u eenvoudig en snel de juiste accu voor uw Medion laptop vinden. Het modelnummer van een Medion accu kan meerdere formaten hebben. Vaak begint een dergelijk modelnummer met BTP-, BTY-, A32 of A41.

Kunt u dit niet vinden, dan kunt u ook altijd op het modelnummer van uw laptop zoeken. Bij Akoya en Erazer laptops zijn dit vaak nummers die beginnen met een letter gevolgd door vier cijfers, zoals E6211, X6812 of E1210. Kunt u dit niet vinden, dan heeft elke Medion ook nog een MD nummer. Dit vijfcijferige nummer kunt u ook op zoeken in onze webshop om de juiste laptop accu te kopen.

 

Populaire onderdeelnummers van Medion laptop accu's
 
Populaire Medion accu's
 
>> Bekijk ons volledige aanbod Medion accu's

 


 

Laptop accu vervangen

Na een aantal jaren moet een laptop accu vervangen worden. Hoe lang het duurt voordat u uw laptop accu moet vervangen is afhankelijk van het merk, de kwaliteit en het gebruiken van de laptop accu. Hier vindt u informatie over hoe u een laptop accu moet vervangen, hoe u weet dat deze aan vervanging toe is en waar u op moet letten als u de accu gaat vervangen.

 

Wanneer moet u een laptop accu vervangen?

 1. Als de laptop het aangeeft

  Op basis van de staat van de accu geeft uw laptop na verloop van tijd aan dat de accu vervangen moet worden. Meestal krijgt u de melding 'Overweeg de accu te vervangen'. Deze melding is gebaseerd op de resterende maximale capaciteit van de accu en het aantal laad- en ontlaadcycli dat de accu heeft gehad. Wanneer u deze melding krijgt kunt u er van uit gaan dat de accu inderdaad aan vervanging toe is.

   

 2. Als de accu nog maar heel kort mee gaat

  Een accu gaat in de regel steeds minder lang mee. Dit komt doordat de capaciteit langzaam achteruit gaat maar ook omdat de laptop in de regel steeds minder efficiënt werkt. Dit komt bijvoorbeeld door achtergrondsoftware die de processor belast of door stof in de laptop die de koeling belast waardoor deze meer stroom verbruikt. Als de accu steeds minder lang mee gaat, controleer dan of de laptop stofvrij is en of er niet onnodige achtergrondsoftware loopt. Het kan ook de moeite waard zijn om stroombesparing van de laptop in te schakelen via het energiebeheer. Helpt dit alles niet, dan is de accu aan vervanging toe.

   

 3. Als de accu veel capaciteit verloren is

  Met software van de fabrikant van de laptop is de resterende capaciteit van de accu uit te lezen. Sommige fabrikanten leveren deze software niet standaard mee. U kunt dan bijvoorbeeld BatteryCare gebruiken om de capaciteit te meten. Als de capaciteit van uw accu erg ver teruggelopen is kan het het waard zijn om een nieuwe accu aan te schaffen zodat u weer langer zonder stroom uw laptop kunt gebruiken.

   

 4. Als de accu niet meer herkend wordt

  Als de accu of laptop batterij voorheen goed werkte maar nu niet meer herkend wordt is deze in de meeste gevallen defect geraakt. Dit kan door slijtage komen of bijvoorbeeld door een stroompiek waardoor een cel defect is geraakt. U kunt in dit geval proberen de accu uit de laptop te halen en opnieuw te plaatsen. In sommige gevallen doet de accu het dan weer. Als de accu helemaal niks meer doet is het aan te raden deze te vervangen. In dit geval geeft Windows vaak een rood kruis door het accu-icoon rechtsonderin uw bureaublad.

   

 

Hoe kunt u een laptop accu vervangen?

Er is onderscheid te maken tussen twee soorten accu's wanneer u uw laptop accu vervangen gaat. Er zijn interne laptop accu's waarvoor u de laptop moet openschroeven om de accu te vervangen en standaard accu's. Een standaard laptop accu kunt u vervangen aan de hand van één of twee schuifjes aan de onderkant van de laptop. De laatste jaren hebben interne accu's zeer veel populariteit gewonnen ten opzichte van standaard accu's - mede door het feit dat ze dunner zijn en laptops steeds kleiner en dunner worden.

 

Standaard accu vervangen

Een standaard accu vervangen is zeer eenvoudig. Dit kan aan de hand van de schuifjes onderop de laptop en dit kan door elke beginner op het gebied van laptops en computers worden uitgevoerd. U doorloopt de volgende stappen:

 1. Schakel de laptop helemaal uit.
 2. Ontkoppel de adapter / oplader van de laptop.
 3. Sluit het scherm / de deksel van de laptop.
 4. Draai de laptop om zodat u de onderkant van de laptop ziet.
 5. Zoek naar één of meerdere schuifjes op de onderkant.
 6. Stel vast welke kant de schuifjes op moeten om los te gaan.
 7. Zet en houd de schuifjes op de open positie.
 8. Til of schuif de accu uit de laptop.
 9. Plaats de nieuwe laptop accu op dezelfde wijze als de oude.
 10. Draai de laptop weer om en open het deksel.
 11. Koppel de adapter weer aan de laptop.
 12. Start de laptop weer op.

 

Interne accu vervangen

Een interne accu vervangen is iets complexer dan het vervangen van een standaard accu. Hiervoor dient u de laptop open te schroeven. Tevens kan er veel verschil tussen types en merken zitten tussen de handelingen die gedaan moeten worden. We verwijzen graag naar de handleiding en/of website van de fabrikant voordat u de interne accu gaat vervangen zodat u weet welke schroeven u los moet maken. De volgende handelingen zijn normaal gesproken nodig om een interne accu te vervangen:

 1. Schakel de laptop helemaal uit.
 2. Ontkoppel de adapter / oplader van de laptop.
 3. Sluit het scherm / de deksel van de laptop.
 4. Draai de laptop om zodat u de onderkant van de laptop ziet.
 5. Draai de schroeven los waarmee u de cover kunt verwijderen.
 6. Verwijder het cover van de onderkant van de laptop.
 7. Stel vast waar de accu zit en hoe deze vast zit (kabel en evt. schroeven),
 8. Ontkoppel de kabel waarmee de accu aan het moederbord zit.
 9. Draai eventuele schroeven los waar de accu mee vast zit.
 10. Til of schuif de accu uit de laptop.
 11. Plaats de nieuwe laptop accu op dezelfde wijze als de oude.
 12. Plaats eventuele schroeven terug waar de oude accu mee vast zat.
 13. Draai eventuele schroeven vast zodat de accu vast zit.
 14. Sluit de kabel van de nieuwe accu aan op het moederbord.
 15. Plaats de cover weer terug.
 16. Draai alle schroeven van het cover weer goed vast.
 17. Draai de laptop weer om en open het deksel.
 18. Koppel de adapter weer aan de laptop.
 19. Start de laptop weer op.

 

Welke accu moet ik aanschaffen als ik een nieuwe laptop accu kopen ga?

Het best kunt u op basis van een onderdeelnummer op de laptop accu of aan de hand van het modelnummer van uw laptop zoeken. U kunt ook de handige merknavigate gebruiken waarmee u op basis van merk, serie en model een overzicht kan krijgen van alle beschikbare laptop accu's voor uw laptop model.

Veel laptop accu's zijn voorzien van een onderdeelnummer. U vindt dit vaak linksboven op de laptop accu. Een voorbeeld van Acer is AS10D31. Een voorbeeld van HP is MU06.

Het laptop model vindt u meestal onderop de laptop op een sticker. Meestal wordt het voorafgegaan door Model:. Een voorbeeld van een laptop model is bijvoorbeeld N551JQ (Asus), 15-g085nd (HP) of V5-571G (Acer). Dit model kunt u in de zoekfunctie invullen of u kunt via de merknavigatie de juiste accu voor uw laptop model vinden.

Alle accu's zijn tegenwoordig lithium-oin of lithium-polymeer. U hoeft hierop niet meer te letten omdat oudere, alternatieve accumaterialen niet meer in omloop zijn en niet meer worden verkocht voor laptops.

Let dus op de volgende punten wanneer u uw laptop accu vervangen wilt:

 1. Het onderdeelnummer van de accu of modelnummer van de laptop staat op de site
 2. Het voltage komt overeen - 7,4V-7,6V is gelijk - 10,8V-11,1V is gelijk - 14,4V-14,8V is gelijk
 3. De capaciteit van de accu - dit bepaalt de accuduur in uren en minuten
 4. De vorm op de afbeelding komt overeen met uw accu

 

Twijfelt u op basis van één van de bovenstaande punten? Bel ons dan en vraag naar aanvullende informatie over uw laptop accu vervangen. U kunt ons tussen 9:00 's ochtends en 21:30 's avond bereiken op 058-845 00 61. Doet u het liever via de mail? U kunt onze klantenservice altijd bereiken op info@viadennis.nl. U ontvangt altijd binnen enkele kantooruren antwoord op uw mail.

 

Veelgestelde vragen over laptop accu's

Om de juiste laptop accu te vinden dient u eerst het merk van uw laptop te achterhalen. Meestal staat op de klep van de laptop - de achterkant van uw beeldscherm - het logo van het merk. Dit logo komt overeen met een van de bovenstaande logo's.

Staat het logo er niet of herkent u het logo niet, dan staat in veel gevallen het merk van de laptop op de rand van het beeldscherm wanneer u de laptop openklapt. Doorgaans staat hier ook de serie, zoals Aspire, Latitude of Pavilion.

Op de onderkant van de laptop vindt u in de meeste gevallen een sticker waar ook het merk, de serie en het model op aangegeven staat, zoals HP Pavilion DV6-1020ed. Aan de hand van dit nummer kunt u altijd de juiste laptop accu vinden voor uw laptop.

Kunt u de sticker niet vinden of is deze versleten, dan staat vaak in het accuvak ook nog het exacte type van de laptop. Om dit te kunnen lezen dient u eerst de accu te verwijderen door middel van de schuifjes. Onder de accu vindt u vaak gedetailleerde informatie over welk type laptop u heeft. Aan de hand van deze info kunt u eenvoudig een nieuwe laptop accu kopen.

Lees meer over het vinden van uw laptop model.

Iedere laptop accu heeft een spare-, part- of modelnummer. Dit nummer is een unieke identificatie van het model van de laptop accu. Aan de hand van dit nummer kunt u altijd de juiste laptop accu voor uw laptop vinden.

Het nummer staat in de meeste gevallen in de linkerbovenhoek van de accu wanneer u deze uit de laptop verwijderd heeft. Het kan bestaan uit uitsliutend cijfers (zoals 484170-001) of uit een cijfer-nummer combinatie (zoals AS07B31). Meestal staat er een indicatie bij zoals Replace:, Spare: of P/N:.

In sommige gevallen staat het nummer op een sticker op de laptop accu. Deze sticker is ook voorzien van de tekst Replace with:, Spare: of P/N: gevolgd door het laptop accu nummer.

Komt u er nog niet uit, dan kunt u contact met ons opnemen op 058-8450061 (09:00-21:30) of op info@viadennis.nl. Onze klantenservice helpt u graag om de juiste laptop accu te kopen.

Een laptop accu heeft 3 belangrijke eigenschappen die kunnen verschillen. Deze zijn de spanning (volt / V), de capaciteit (in Milli)ampère-uur / mAh of Ah) en de totale energieopslag in Wattuur (wH). Deze waarden betekenen het volgende.

De spanning, uitgedrukt in V, geeft de spanning aan die de laptop accu levert. Deze mag een verschil vertonen tot 0,5 volt zonder dat dit voor compatibiliteitsproblemen zorgt. Bij een groter verschil is het aan te raden te zoeken naar een laptop accu met hetzelfde voltage. Indien wij deze niet aanbieden kunt u contact opnemen met ons of de laptop accu geschikt is. In sommige gevallen is een laptop accu zelf regulerend qua voltage en kan een laptop accu met een hoger voltage gebruikt worden.

De capaciteit, uitgedrukt in mAh of Ah, geeft de maximale lading van de laptop accu aan. Hoe hoger dit getal is, hoe langer de accu de laptop van stroom kan voorzien zonder geladen te hoeven worden. Accu's met een aanzienlijk hoger ampère-uur hebben meer cellen en zijn vaak duurder in de aanschaf. Een verschil in ampère-uur heeft nooit invloed op compatibiliteit van de accu met uw laptop.

Het wattuur, uitgedrukt in Wh, is een combinatie van voltage en milliampère-uur. U kunt het berekenen door het voltage te vermenigvuldigen met het ampère-uur. Soms wordt in plaats van ampère-uur het wattuur aangegeven. In dat geval geldt voor wattuur hetzelfde als voor ampère-uur en kan het nooit de compatibiliteit van de accu met uw laptop beïnvloeden. U kunt dus een laptop accu met elke capaciteit voor uw laptop kopen.

Alle lithium-ion laptop accu's verslijten over tijd. Er zijn echter enkele belangrijke factoren waarmee u rekening kunt houden om uw laptop accu zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Lithium-ion accu's zijn erg gevoelig voor warmte. Gebruikt u uw laptop accu voor langere tijd niet? Dan kunt u de accu het best koel en droog bewaren. De accu mag echter niet onder het vriespunt komen omdat dit schadelijk kan zijn voor de accucellen.

De cellen in een Lithium-ion accu slijten het minst snel rond de 40% lading. Wanneer u langere tijd de laptop accu niet nodig hebt of niet wilt gebruiken, kunt u deze het best opladen tot 40-50%. In deze staat blijven de cellen in de accu het best bewaard.

Lithium-ion cellen hebben, in tegenstelling tot oudere Ni-Cad accu cellen, geen geheugen effect. Ze slijten dus niet sneller wanneer ze regelmatig opgeladen worden. Het is zelfs af te raden om de accu helemaal leeg te laten lopen. U kunt het beste de lader aansluiten wanneer de accu nog meer dan 10% capaciteit heeft om schade aan de cellen te voorkomen.

Zorg er te allen tijde voor dat de laptop accu niet heet wordt. Temperaturen boven de 40 graden Celcius veroorzaken snelle achteruitgang van capaciteit en temperaturen boven de 50 graden Celcius kunnen directe schade aan de accu veroorzaken.

 

Verwante artikelen

 

JaNee