Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4425 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop accu HP laptop accu vervangen

HP laptop accu vervangen

Vervangende HP accu kopen

Een HP laptop accu vervangen is vaak nodig als de accu al een aantal jaren oud is. Gemiddeld gaat een laptop accu van HP ongeveer 3 jaar mee. Hierna raakt hij defect of wordt de accuduur zo kort dat de laptop feitelijk aan de netstroom gebonden is. Uiteraard is dit niet de bedoeling van een laptop. Daarom is de HP laptop accu vervangen in dat geval voor de meeste gebruikers de beste keuze.

 

Waarop u moet letten als u uw HP laptop accu vervangen gaat

Een aantal zaken is van belang om zo snel mogelijk de juiste vervangende HP laptop accu te vinden. In de onderstaande lijst ziet u op volgorde welke punten het belangrijkst zijn wanneer u een vervangende HP laptop accu zoekt en wilt aanschaffen.

 1. Modelnummer laptop

  Het is verstandig u te oriënteren wanneer u de accu gaat vervangen. In eerste instantie is het verstandig om te weten welk laptop model u precies heeft. In de meeste gevallen vindt u dit model aan de onderkant van de laptop op een sticker. Een voorbeeld van een dergelijk modelnummer is 15-ab140nd. Als u op dit nummer zoekt, vindt u snel uw laptopmodel in ons systeem en daarmee de juiste accu.

   

 2. Onderdeelnummer(s) accu

  In de meeste gevallen is de accu voorzien van meerdere onderdeelnummers. Deze vindt u op het label als u de accu uit de laptop verwijderd heeft. Bij een HP accu is het meest prominente onderdeelnummer het nummer linksboven op het label van de accu. Dit is een vier- of zescijfer-letter combinatie. Een aantal voorbeelden zijn de MU06, PI06 en NP03XL.
  Ook staan er vaak family nummers op die beginnen met HSTNN-. Een voorbeeld hiervan is HSTNN-LB60. Hierop kunt u zoeken in onze handige zoekfunctie om zo snel en eenvoudig de juiste vervangende HP laptop accu te vinden.
  Als laatste is er nog het HP Spare nummer - dit staat soms op het label en in veel gevallen op een losse witte sticker. Het wordt vaak vooraf gegaan door 'Replace with HP Spare:'. Voorbeelden van deze nummers zijn 593553-001, 484170-001 en 710416-001.

   

 3. Spanning van de accu (volt)

  De spanning wordt bepaald door het aantal cellen per groep in de batterij. De spanning wordt uitgedrukt in volt (V) en kunt u altijd bij de accu terug vinden. Het voltage moet ongeveer overeenkomen met het voltage van uw originele HP accu. Als het afwijkt, kan het gebeuren dat de accu niet correct functioneert in uw laptop. Accu's en laptop zijn beveiligd waardoor een accu met verkeerde spanning in ieder geval nooit schade kan aanbrengen aan uw laptop.
  Belangrijk is om te weten dat het voltage altijd wel ongeveer 10% mag afwijken. Zo is 7,2V - 7,4V gelijk, 10,8V - 11,1V gelijk en is 14,4V - 14,8V gelijk. Bij deze aantallen is er geen probleem. U mag dus altijd een 10,8V accu vervangen met een 11,1V accu of vice-versa.

   

 4. Capaciteit van de accu (milliampère-uur)

  De capaciteit van een vervangende laptop accu bepaalt hoe lang de laptop zonder stroom kan. Deze wordt uitgedrukt in milliampère-uur (mAh).Hoe hoger deze capaciteit is, hoe langer u de laptop zonder stroom kunt gebruiken. Dit mag altijd afwijken van uw originele accu maar let er op dat als het veel lager is dat u dit kunt merken in de accuduur. In de meeste gevallen heeft een replacement accu maximaal 10% minder capaciteit dan uw originele accu. In de praktijk is dit verschil nauwelijks merkbaar.
  In sommige gevallen bieden we ook extended accu's aan dit wel tot 100% extra capaciteit hebben in vergelijking met de normale of originele laptop accu. Deze accu's steken vaak wat uit aan de onderkant waardoor de laptop hoger komt te staan. Hiermee kunt u echter wel veel langer de laptop onderweg zonder stroom gebruiken voordat deze weer geladen moet worden.

   

Hoe u een HP laptop accu vervangen moet

Per laptop model kan het verschillen hoe u de accu moet vervangen. De meeste oudere laptops (ongeveer tot 2013) zijn allemaal voorzien van een standaard accu. Deze accu is zichtbaar aan de onderkant van de laptop en kan eenvoudig vervangen worden aan de hand van een paar schuifjes. Nieuwe modellen, vooral ultrabooks en chromebooks, zijn voorzien van een interne accu die aanzienlijk lastiger te vervangen is. Hiervoor moet vaak de laptop opengeschroefd worden.

 

Standaard HP laptop accu vervangen
 1. Schakel de laptop helemaal uit.
 2. Ontkoppel de adapter / oplader van de laptop.
 3. Sluit het scherm / de deksel van de laptop.
 4. Draai de laptop om zodat u de onderkant van de laptop ziet.
 5. Zoek naar één of meerdere schuifjes op de onderkant.
 6. Stel vast welke kant de schuifjes op moeten om los te gaan.
 7. Zet en houd de schuifjes op de open positie.
 8. Til of schuif de accu uit de laptop.
 9. Plaats de nieuwe laptop accu op dezelfde wijze als de oude.
 10. Draai de laptop weer om en open het deksel.
 11. Koppel de adapter weer aan de laptop.
 12. Start de laptop weer op.

Zie ook het volgende YouTube filmpje van HP zelf waar wordt getoond hoe u een traditionele standaard accu van HP eenvoudig zelf kunt vervangen.

 

 

Interne HP laptop accu vervangen

Een interne laptop accu van HP is niet zo eenvoudig te vervangen. Veel Chromebooks en ultrabooks van HP de laatste jaren zijn met dit type accu's uitgebracht. Indien u een laptop met een interne accu heeft en in het proces zit om deze te vervangen verwijzen we u graag naar de site van HP of de handleiding van uw laptop. Hier vindt u vaak de stappen die u moet nemen om de accu te vervangen. Gaat u de laptop openschroeven? Hou er dan rekening mee dat het gevoelige elektronische apparatuur is en dat u zich eerst statisch ontlaad en voorzichtig met de apparatuur omgaat. In grote lijnen kunt u met de volgende stappen meestal de interne accu vervangen.

 1. Schakel de laptop helemaal uit.
 2. Ontkoppel de adapter / oplader van de laptop.
 3. Sluit het scherm / de deksel van de laptop.
 4. Draai de laptop om zodat u de onderkant van de laptop ziet.
 5. Draai de schroeven los waarmee u de cover kunt verwijderen.
 6. Verwijder het cover van de onderkant van de laptop.
 7. Stel vast waar de accu zit en hoe deze vast zit (kabel en evt. schroeven),
 8. Ontkoppel de kabel waarmee de accu aan het moederbord zit.
 9. Draai eventuele schroeven los waar de accu mee vast zit.
 10. Til of schuif de accu uit de laptop.
 11. Plaats de nieuwe laptop accu op dezelfde wijze als de oude.
 12. Plaats eventuele schroeven terug waar de oude accu mee vast zat.
 13. Draai eventuele schroeven vast zodat de accu vast zit.
 14. Sluit de kabel van de nieuwe accu aan op het moederbord.
 15. Plaats de cover weer terug.
 16. Draai alle schroeven van het cover weer goed vast.
 17. Draai de laptop weer om en open het deksel.
 18. Koppel de adapter weer aan de laptop.
 19. Start de laptop weer op.

 

Zie ook het volgende YouTube filmpje waar een interne laptop accu van een HP ZBook G3 Mobile Workstation wordt vervangen. Dit is een voorbeeld van een interne accu. Hou er rekening mee dat het proces per laptop verschilt.

 

 

Wanneer u een HP laptop accu vervangen moet

Als u op deze pagina bent weet u waarschijnlijk al dat u uw HP laptop accu vervangen moet. Twijfelt u nog? De volgende punten zijn de belangrijkste indicaties dat de HP laptop accu inderdaad aan vervanging toe is.

 1. De laptop geeft het aan

  Als Windows (of een andere besturingssysteem) de melding geeft dat de accu vervangen moet worden (bijvoorbeeld 'Overweeg de accu te vervangen') dan kunt u dit in de regel aannemen. Vooral als u de accu al enkele jaren heeft, is het aannemelijk dat deze melding correct is.

 2. De accu is heel snel leeeg

  Na verloop van tijd kan een HP laptop accu steeds minder lading opslaan. Op een gegeven moment bent u daarom gebonden aan de netstroom. U kunt nog proberen het aantal achtergrondprogramma's te beperken of de laptop op stroombesparing te zetten. Let wel op dat dit de prestaties van de laptop kan verminderen. Helpt dit niet? Dan is de accu zeker aan vervanging toe.

 3. De accu laadt niet meer op

  Laadt de accu plotseling niet meer op terwijl er niks gewijzigd is? Dan is deze mogelijk defect. Sluit eerst uit dat het niet aan de adapter ligt door te testen met een andere adapter. Indien deze het probleem niet is, is de accu waarschijnlijk defect. U kunt ook nog proberen om de ACPI-drivers opnieuw te installeren of de BIOS te updaten. Vooral als u een nieuwe Windows of Windows-update heeft gedaan kan dit wel eens de oplossing zijn. Helpt dit niet? Dan bent u toe aan een nieuwe HP laptop accu.

 4. De HP laptop gaat niet meer aan

  Het kan zjn dat de accu de hele laptop blokkeert. Probeer in dit geval de accu te verwijderen en de laptop alleen op de adapter op te starten. Werkt dit nog niet, dan kunt u proberen om de aan-uitknop ongeveer 30 seconds ingedrukt te houden terwijl de laptop niet aan de lader zit en er geen accu in zit. Vervolgens is het mogelijk dat de laptop weer aan gaat met accu erin en adapter aangesloten. Gaat de laptop ook op de adapter alleen nog steeds niet aan? Dan is mogelijk uw adapter defect en niet uw accu. Werkt de laptop goed op de adapter dan is uw accu defect.

 

Verwante artikelen

 
JaNee