Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4370 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop accu Laptop accu laadt niet opHP laptop accu laadt niet op

HP laptop accu laadt niet op

Vervangende HP accu kopen

Als uw HP laptop accu niet meer oplaadt kan dit heel vervelend zijn. Vaak kunt u de laptop niet meer los van de stroom gebruiken en zit u vast aan een werkplek. Omdat een belangrijke eigenschap van een laptop de mobiliteit is, wilt u natuurlijk graag weer dat de HP laptop accu oplaadt. Hier vindt u een aantal oorzaken dat uw accu niet meer oplaadt zodat u het probleem snel kunt oplossen.

 

Controleer uw aansluitingen

Het lijkt misschien overbodig of te voor de hand liggend - maar het is niet geheel onverstandig om eerst alle aansluitingen te controleren. Controleer of de adapter stevig in de laptop zit, of de adapter aan de netstroom is aangelosten en of een eventuele stekkerdoos is aangesloten en eventueel is ingeschakeld. Het kan altijd voorkomen dat ergens een stekker net is losgekomen of een geschakelde stekkerdoos per abuis is uitgezet.

 

Controleer en meet de adapter

Veel HP adapters zijn voorzien van een indicatielampje. Dit lampje vindt u terug op de bovenkant van de adapter en licht vaak blauw of groen op wanneer de adapter op de netstroom is aangesloten. Als dit lampje niet meer aangaat is het een indicatie dat de adapter waarschijnlijk defect is.

U kunt ook de adapter doormeten met een multimeter. Wanneer u met de multimeter contact maakt met de binnenkant (+) en buitenkant (-) van de plug zou u normaal gesproken de spanning kunnen meten. De meeste HP adapters hebben een spanning van 19V of 19,5V. Onbelast geeft de adapter vaak iets meer spanning en kan de spanning net boven de 20V komen. Alle waardes tussen 19V en 20V geven aan dat de adapter in ieder geval niet helemaal defect is. Geeft de adapter helemaal geen spanning dan is deze waarschijnlijk defect.

 

De HP adapter is defect

Wanneer uw laptop niet meer oplaadt ligt de oorzaak bij HP vaak bij de adapter. Zelfs als de adapter nog wel spanning geeft en de laptop aangeeft 'Aan netstroom, accu wordt opgeladen', is het vaak het geval dat niet de accu maar de adapter defect is. Dit komt doordat HP smart adapters gebruikt die vaak nog wel genoeg vermogen kunnen leveren om de laptop aan te houden maar niet om de accu nog bij te laden.

De beste manier om uit te sluiten of het probleem daadwerkelijk bij de accu ligt is door een adapter te lenen of een vervangende HP adapter te bestellen. Wanneer u een andere adapter aansluit, gaat normaal gesproken de accu direct weer opladen en kunt u weer verder met uw laptop.

 

De HP accu is defect

Als de adapter nog in orde is maar de accu laadt nog steeds niet op, dan is de accu waarschijnlijk defect. Na verloop van tijd worden lithium-ion cellen minder. Het kan voorkomen dat een verouderde laptop accu in storing treedt en helemaal niet meer opgeladen kan worden. Ook een nieuwe adapter haalt in dit geval niks meer uit.

Om uit te sluiten dat het aan de laptop accu ligt kunt u een nieuwe HP accu bestellen. Door een nieuwe accu te plaatsen kunt u uitsluiten dat het aan de accu ligt. Indien de accu het probleem was zal de laptop met een nieuwe accu direct weer opladen en kunt u de laptop verder weer gebruiken. Mocht het zowel de accu als de adapter niet zijn dan ligt het probleem waarschijnlijk in de laptop zelf.

 

Extra informatie

Als u er nog steeds niet uit bent waarom uw HP laptop accu niet of niet goed oplaadt, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Onze deskundige medewerkers denken graag met u mee om uit te zoeken wat er precies aan de hand is met uw laptop accu.

U kunt ons elke dag van 9:00 tot 21:30 bereiken op 058 845 00 61. Tevens kunt u een mail met uw vraag sturen naar info@viadennis.nl. Onze mailbox wordt 7 dagen per week bijgehouden waardoor u snel een antwoord kunt verwachten.

 

Verwante artikelen

 
JaNee