Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4425 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop accu Laptop accu laadt niet opAcer laptop accu laadt niet op

Acer laptop accu laadt niet op

Vervangende Acer accu kopen

Als uw laptop accu niet oplaadt is dit heel vervelend voor het gebruik van uw Acer laptop. U bent dan gebonden aan de netstroom en kunt de laptop niet meer overal gebruiken zoals u dat zou willen. Bovendien is het erg vervelend als de laptop uitvalt als de oplader even geen contact maakt met uw laptop.

Het kan veel verschillende oorzaken hebben dat uw Acer laptop niet meer oplaadt of niet meer goed oplaadt. In dit artikel vind u de meest voorkomende oorzaken van een Acer accu die niet oplaadt en hoe u bepaalde problemen zelf kunt opsporen en oplossen.

 

De oplader maakt geen goed contact met de Acer laptop

Vaak laadt een laptop niet op omdat er iets mis is met de stroomtoevoer van de laptop. Controleer eerst goed of de oplader stevig in het stopcontact zit, of een eventuele stekkerdoos van stroom is voorzien en of het netsnoer - van de netstroom naar de adapter - stevig in de adapter zit.

Zit de oplader stevig aangesloten op de netstroom, controleer dan of er een indicatielampje op de Acer adapter zit. Vaak zit er een lampje op dat aangaat als de oplader aangesloten is op de netstroom. Als dit lampje niet aan gaat is er mogelijk iets mis met de oplader of met de stroomtoevoer.

Gaat het lampje wel aan, dan krijgt de oplader in ieder geval stroom. Controleer of de laptop een indicatielampje heeft dat gaat branden wanneer de oplader is aangesloten. Indien deze aangaat is de oplader waarschijnlijk nog in orde. Gaat dit lampje helemaal niet aan, dan bent u toe aan een nieuwe Acer oplader.

 

De Acer laptop accu is defect

Indien de oplader/adapter verder nog naar behoren werkt, ligt het defect mogelijk in de accu van uw Acer. Een Acer laptop accu gaat normaal gesproken ongeveer 3 tot maximaal 4 jaar mee. Daarna is het beste er af en is de accu aan vervanging toe. Als de accu dermate versleten is dat hij helemaal niet meer wil opladen kunt u deze het best direct vervangen.

Wij raden in geen geval aan om te blijven werken met een versleten laptop accu. Een dergelijke accu heeft een slechte invloed op de systeemprestaties en kan er bovendien voor zorgen dat ook de laptop oplader snel defect raakt. Het is zaak om spoedig een vervangende Acer accu te plaatsen zodat de laptop en oplader goed kunnen blijven functioneren.

 

De ACPI-drivers moeten vernieuwd worden

In sommige gevallen is het van belang dat de ACPI-drivers van Windows opnieuwd geïnstalleerd worden. Vooral wanneer een update van Windows is uitgevoerd of een nieuwe accu is aangeschaft, is het in sommige gevallen nodig om deze drivers te vernieuwen. Om de ACPI-drivers te vernieuwen volgt u de volgende stappen.

 1. Schakel de Acer laptop volledig uit
 2. Koppel de adapter/oplader los van de laptop
 3. Verwijder de Acer accu uit de laptop
 4. Start de laptop op zonder accu geplaatst
 5. Open het Apparaatbeheer van Windows
 6. Zoek de Batterij die voldoet aan Microsoft ACPI-besturingsmethode onder het kopje Batterijen
 7. Selecteer deze en klik op Installatie ongedaan maken
 8. Sluit de laptop af
 9. Plaats de accu weer in de laptop
 10. Sluit de adapter/oplader weer aan op de laptop
 11. Start de laptop weer op met adapter gekppeld en accu geplaatst

Nadat u deze stappen onderneemt zal Windows automatisch weer de drivers voor de accu installeren. Normaal gesproken installeert Windows nu de meest up-to-date drivers en zal daardoor de accu weer herkend worden. Hierdoor kan de laptop de accu weer goed opladen.

 

Meer informatie

Uw Acer laptop accu laadt niet op en u heeft nog meer informatie nodig? Dan kunt u ons altijd bereiken op info@viadennis.nl of via ons contactformulier. U kunt ons ook telefonisch bereiken op 058 - 845 00 61 tussen 9:00 en 21:30.

 

Verwante artikelen

 
JaNee