Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4425 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop accu Acer laptop accuAcer laptop accu snel leeg

Acer laptop accu loopt snel leeg

Vervangende Acer accu kopen

De accu van uw Acer laptop is essentiëel als u de laptop veel los van de netstroom gebruikt. Het is daarom heel vervelend als de accu snel leeg loopt. U heeft dan weinig tijd om de laptop los van de netstroom gebruiken en bent gebonden aan een werkplek dichtbij een stopcontact.

Het kan meerdere oorzaken hebben dat een Acer laptop accu snel leegloopt. In dit artikel vindt u de meest voorkomende oorzaken van een snel leeglopende accu. U kunt een aantal problemen eenvoudig zelf op lossen en er zo voor zorgen dat de accu de laptop weer langer van stroom kan voorzien.

 

De Acer laptop accu is versleten

Wanneer u al een oudere laptop accu heeft en deze gaat steeds korter mee, dan is het aannemelijk dat deze versleten is. Alle moderne Acer laptop accu's zijn lithium-ion of lithium-polymeer accu's. Al deze accu's slijten na verloop van tijd. Hoewel goed gebruik de slijtage kan vertragen, is het nooit helemaal te voorkomende. Na 3 jaar zijn de meeste laptop accu's aan vervanging toe.

Als uw laptop accu versleten is, kunt u het best een nieuwe Acer accu kopen. Een versleten accu is slecht voor het gebruiksgemak en de prestaties van uw Acer laptop. Bovendien slijt ook de adapter sneller met een oude accu omdat de accu veel vaker bijgeladen moet worden. Als u te lang doorwerkt met een versleten accu moet u dus tevens uw Acer oplader vervangen.

 

Achtergrondprocessen verbruiken veel energie

Wanneer u Windows gebruikt zijn er altijd achtergrondprocessen en -services die rekenkracht van de laptop gebruiken. Elk proces dat draait maar waar u geen gebruik van maakt, verkort de accuduur zonder dat u er baat bij heeft. Het is dus zaak om zo weinig mogelijk achtergroundprocessen te draaien om uw accuduur te verbeteren.

U kunt zien welke achtergrondprocessen en -services draaien vanuit het Taakbeheer van Windows. U bereikt dit door Ctrl + Alt + Del tegelijk in te drukken. Vervolgens drukt u op Taakbeheer. Nu kunt u via de verschillende tabblade kijken welke processen en services draaien en hoeveel rekenkracht en geheugen van uw laptop in gebruik is door deze services.

U kunt verschillende software en services instellen zodat ze niet meer met Windows opstarten. Hoe dit werkt, verschilt per software die u heeft geïnstalleerd. Probeer zo veel mogelijk software in te stellen dat het niet met Windows opstart om de prestaties en accuduur van uw laptop te verbeteren.

 

Het energiebeheerschema staat op 'Hoge Prestaties'

U kunt in Windows kiezen tussen verschillende Energiebeheerschema's. Hoe u hiertussen kiest verschilt, afhankelijk van welke Windows versie u heeft. Via de volgende stappen kunt u kiezen tussen de verschillende energiebeheerschema's.

 

Windows 7
Start  >  Configuratiescherm  >  Hardware en geluiden  >  Energiebeheer.

Windows 8 en 10
Start  >  Instellingen  >  Systeem  >  Energiebeer en slaapstand  >  Extra energie-instellingen.

 

Windows wordt normaal gesproken geleverd met drie verschillende energiebeheerschema's. De drie schema's die u standaard kunt vinden zijn de volgende.

  1. Hoge prestaties
  2. Gebalanceerd (aanbevolen)
  3. Energiebesparing

U kunt wisselen tussen deze energiebeheerschema's om te kijken welke het best bij u past. Als u in het gebruik geen verschil merkt, kunt u altijd het best kiezen voor Energiebesparing. Met dit schema kunt u het langst gebruik maken van uw laptop voordat deze weer aan de oplader moet worden aangesloten.

 

Zware toepassingen gebruiken te veel energie

Bepaalde toepassingen kunnen veel rekenkracht van de laptop vragen en zo de batterij sneller leeg laten lopen. Een voorbeeld van dergelijke zware applicaties zijn games en foto- of videobewerkingsprogramma's. Deze gebruiken veel processorkracht, geheugen en grafische rekenkracht. Hierdoor verbruikt de laptop veel meer energie.

Mocht u dergelijke tools veel willen gebruiken terwijl u niet op de netstroom werkt, kunt u kijken of er een accu beschikbaar is met een hogere capaciteit. Hoe hoger de capaciteit in mAh of Wh, hoe langer de accu de laptop van stroom kan voorzien. Voor veel laptops zijn er extended accu's beschikbaar die extra hoge capaciteit hebben.

 

Extra informatie

Bent u op zoek naar extra informatie over uw Acer laptop accu? Onze klantenservice helpt u altijd graag. U kunt ons altijd bereiken op info@viadennis.nl of via het contactformulier. U kunt ons ook elke dag van 9:00 tot 21:30 bereiken op 058 - 845 00 61.

 

Verwante artikelen

 
JaNee