Check 800.000+ klanten gingen u voor

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4396 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

U bent hier: Home Laptop accu Acer laptop accu vervangen

Acer laptop accu vervangen

Vervangende Acer accu kopen

Een Acer laptop accu vervangen kan nodig zijn wanneer u uw laptop al enige jaren gebruikt. Elke lithium-ion accu of lithium-polymeer accu versluit in de loop der tijd.

Zelfs bij weinig gebruik en optimale zuinigheid zal een lithium-ion accu na een aantal jaren verseleten zijn en aan vervanging toe zijn. Hier vindt u waar u op moet letten als u uw Acer laptop accu vervangen gaat, hoe u dit kunt doen en wanneer u zeker weet dat de accu aan vervanging toe is.

 

Waarop u moet letten als u uw Acer laptop accu vervangen gaat

 1. Onderdeelnummer(s) Acer accu

  De makkelijkste manier om de juiste vervangende accu voor uw Acer laptop te vinden is aan de hand van het onderdeelnummer van uw originele Acer accu. Elke Acer accu is duidelijk voorzien van een label met een modelnummer. Dit modelnummer vindt u terug in de linkerbovenhoek van de accu wanneer u deze uit de laptop verwijderd heeft. Het is vaak een cijfer-nummer combinatie van 7 tekens lang. Voorbeelden van populaire onderdeelnummers zijn AS10D31, UM08A31 en AS07B51. Wanneer u dit nummer zoekt in onze zoekfunctie bovenin uw scherm, zou u altijd direct bij de juiste accu uit moeten komen.

   

 2. Modelnummer Acer laptop

  Aan de hand van het modelnummer van uw Acer laptop kunt u vaak eenvoudig en snel de juiste laptop accu vinden. U vindt dit modelnummer bij de meeste Acer laptops aan de onderkant van de laptop op een sticker. Het wordt vaak voorafgegaan door Model:. Voorbeelden van Acer modelnummers zijn 7715Z, V5-171 of SW5-011. Aan de hand van dit nummer kunt u via de merknavigatie of de zoekfunctie eenvoudig de juiste accu vinden.

   

 3. Spanning van de Acer accu (volt)

  Acer laptops kunnen vaak prima met een wisselend voltage overweg. Dit betekent dat een accu met een afwijkend voltage niet voor problemen zorgt in de accu. Indien er accu's met verschillende voltage in de webshop te vinden zijn, is het aan te raden om altijd de accu aan te schaffen met het voltage dat het meest overeenkomt met de originele accu. Belangrijk is om te weten dat accu's met een voltage van 10,8V en 11,1V gelijk zijn. Dit geldt ook voor Acer accu's met 14,4V of 14,8V.

   

 4. Capaciteit van de accu (milliampère-uur)

  De capaciteit van een Acer accu wordt altijd weergegeven in milliampère-uur. Dit geeft aan hoe lang de accu de laptop van stroom kan voorzien. Hoe hoger deze capaciteit is, hoe langer u de laptop met deze accu kunt gebruiken voordat deze opgeladen moet worden. De capaciteit heeft geen invloed op de compatibiliteit - uw laptop kan een accu met elke capaciteit aan. Een accu met hogere capaciteit is meestal iets duurder in aanschaf maar zorgt ervoor dat u veel langer de laptop los van de netstroom kunt gebruiken.

   

 

Hoe u een Acer laptop accu vervangen moet

Het vervangen van een Acer accu is in veel gevallen eenvoudig en door iedereen uit te voeren. Belangrijk hierin is te weten dat er tradtionele standaard laptop accu's zijn die met schuifjes te vervangen zijn en modernere, interne laptop accu's die lastiger zijn om te vervangen. Voor een interne accu is enige kennis en handigheid gewenst, voor tradionele standaard accu's is dit niet nodig - iedereen kan deze handeling uitvoeren.

De snelste manier om vast te stellen welk type accu uw laptop heeft is door de laptop uit te zetten en de onderkant te bekijken. Als hier schuifjes zichtbaar zijn die u kunt ontgrendelen kunt u waarschijnlijk op die manier de accu vervangen en betreft het een standaard accu. Indien de onderkant één geheel is en geen schuifjes of andere ontgrendelingsmechanisme zichtbaar is, betreft het waarschijnlijk een interne Acer accu.

 

Standaard Acer laptop accu vervangen

Indien u aan de onderkant van de laptop heeft vastgesteld dat het een standaard accu betreft die u met schuifjes kunt losmaken kunt u dit eenvoudig zelf uitvoeren. Voer de volgende stappen uit om uw laptop accu te verwijderen en de nieuwe te plaatsen.

 1. Schakel de Acer laptop helemaal uit.
 2. Ontkoppel de adapter / oplader van de laptop.
 3. Sluit het scherm / de deksel van de laptop.
 4. Draai de laptop om zodat u de onderkant van de laptop ziet.
 5. Zoek naar één of meerdere schuifjes op de onderkant.
 6. Stel vast welke kant de schuifjes op moeten om los te gaan.
 7. Zet en houd de schuifjes op de open positie.
 8. Til of schuif de accu uit de laptop.
 9. Plaats de nieuwe laptop accu op dezelfde wijze als de oude.
 10. Draai de laptop weer om en open het deksel.
 11. Koppel de adapter weer aan de laptop.
 12. Start de laptop weer op.

 

Interne Acer laptop accu vervangen

Het vervangen van een interne Acer accu is iets ingewikkelder dan bij een traditionele, standaard accu. Het is verstandig om voordat u de accu vervangen gaat eerst de handleiding, een YouTube filmpje of de site van Acer te raadplegen. Indien u heeft gevonden welke schroeven u los moet maken en hoe u de kabel van de accu kunt losmaken van het moederbord, doorloopt u de volgende stappen om de accu te vervangen.

 1. Schakel de laptop helemaal uit.
 2. Ontkoppel de adapter / oplader van de laptop.
 3. Sluit het scherm / de deksel van de laptop.
 4. Draai de laptop om zodat u de onderkant van de laptop ziet.
 5. Draai de schroeven los waarmee u de cover kunt verwijderen.
 6. Verwijder het cover van de onderkant van de laptop.
 7. Stel vast waar de accu zit en hoe deze vast zit (kabel en evt. schroeven),
 8. Ontkoppel de kabel waarmee de accu aan het moederbord zit.
 9. Draai eventuele schroeven los waar de accu mee vast zit.
 10. Til of schuif de accu uit de laptop.
 11. Plaats de nieuwe laptop accu op dezelfde wijze als de oude.
 12. Plaats eventuele schroeven terug waar de oude accu mee vast zat.
 13. Draai eventuele schroeven vast zodat de accu vast zit.
 14. Sluit de kabel van de nieuwe accu aan op het moederbord.
 15. Plaats de cover weer terug.
 16. Draai alle schroeven van het cover weer goed vast.
 17. Draai de laptop weer om en open het deksel.
 18. Koppel de adapter weer aan de laptop.
 19. Start de laptop weer op.

 

 

Wanneer u een Acer laptop accu vervangen moet

Voordat u een vervangende Acer laptop accu koopt is het handig om te weten of de accu wel daadwerkelijk aan vervanging toe is. De volgende punten zijn de redenen waardoor vrij zeker is dat u aan een nieuwe Acer accu toe bent.

 1. De Acer laptop geeft een melding

  De meeste Acer laptops worden geleverd met Windows als besturingssysteem. Windows geeft na verloop van tijd - op basis van slijtage en gebruik - de melding 'Overweeg de accu te vervangen'. Vaak zult u ook merken dat accu in dit geval al minder mee gaat, langer oplaadt of soms uitvalt op vreemde percentages. Indien u deze melding krijgt en de accu al enige jaren oud is, is deze aan vervanging toe.

   

 2. De accu is heel snel leeeg

  Een accu slijt altijd in de loop van de tijd, hoe zuinig u er ook mee om gaat. Als u na een aantal jaren merkt dat de accuduur zo kort geworden is dat hij niet meer aan uw eisen voldoet, is deze aan vervanging toe. U kunt nog proberen om achtergrondsoftware en -processren te beperken of de Acer laptop op een ander energiebeheerschema te zetten om te kijken of de accu hierdoor weer aan uw eisen voldoet. Mogelijk leiden de prestaties van uw laptop hier echter wel onder.

   

 3. De accu laadt niet meer op

  Als de accu niet meer oplaadt kan dit aan de adapter, de accu of aan de laptop zelf liggen. Indien de laptop verder nog goed functioneert maar de accu blijft op een bepaald perentage hanger, is deze mogelijk defect. U kunt uitsluiten dat het aan de adapter ligt door een andere adapter te proberen. Indien hij met een andere adapter hetzelfde doet, is het waarschijnlijk dat u de Acer laptop accu vervangen moet.

   

 4. De Acer laptop gaat niet meer aan

  Als de laptop niet meer aan gaat kan dit meerdere oorzaken hebben. In eerste instantie moet u uitsluiten dat het aan de adapter ligt. Als de laptop met een andere adapter wel goed functioneert, moet u uw adapter vervangen. U kunt ook proberen om de laptop zonder accu maar met adapter aan te zetten. Indien de laptop zonder accu met adapter wel goed werkt, is waarschijnlijk de accu defect en moet u deze vervangen.

   

 

Verwante artikelen

 

 

JaNee