Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4321 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop accu Laptop accu laadt niet opAsus laptop accu kalibreren

Asus laptop accu kalibreren

Vervangende Asus accu kopen

Hoewel moderne lithium-ion Asus laptop accu's geen geheugen effect hebben zoals oudere laptop accu's, kan het nodig zijn om af en toe de accu te kalibreren. In dit artikeln vindt u hoe, waarom en wanneer u de accu moet kalibreren voor optimale prestaties en de meest accurate informatie van uw accu.

Kalibratie van de accu is nodig omdat een accu niet altijd de correcte informatie kan weergeven als de accu niet goed gekalibreerd is. Dit kan er voor zorgen dat de laptop korter mee gaat op een acculading of dat de informatie over resterende capaciteit en resterende accuduur niet helemaal klopt.

 

Waarom moet u een Asus laptop accu kalibreren?

Lithium-ion accu's hebben een ingebouwde chip die de resterende capaciteit en resterende accuduur berekend. Dit doet de chip op basis van de historische gegevens van de accu. Wanneer de accu niet volledig gekalibreerd is, kan de accu deze berekening niet volledig accuraat uitvoeren.

Als deze berekening niet goed uitgevoerd kan worden, klopt de informatie die de accu weergeeft niet helemaal. Het kan zijn dat de resterende lading hoger of juist lager is dan wat u in uw scherm ziet wanneer u met de muis over het accu icoontje gaat. De resterende tijd is vaak ook niet accuraat en klopt meer wanneer de accu goed gekalibreerd is. Wanneer u last heeft van een laptop die plotseling uitvalt of

 

Wanneer u een Asus laptop accu moet kalibreren

Wanneer en hoe vaak u een Asus laptop accu kalibreren moet hangt af van de wijze waarop u hem gebruikt. Een accu die regelmatig helemaal leegloopt en weer volgeladen wordt hoeft niet vaak gekalibreerd te worden. Een accu die meestal vol zit of regelmatig kortere cycles draait moet vaker gekalibreerd worden.

Het is aan te raden minimaal 1 keer per 3 maanden uw Asus laptop accu te kalibreren. Gebruikt u uw accu meestal aan de netstroom en loopt deze nooit of bijna nooit helemaal leeg? Dan kunt u het best de accu ongeveer 1 keer per maand kalibreren.

 

Hoe u een laptop accu kunt kalibreren

Asus levert geen standaard kalibratie-tools bij hun laptops. Gelukkig is het vrij eenvoudig om zelf een kalibratie uit te voeren. Volg de volgende stappen om een volledige kalibratie-cyclus van de accu uit te voeren.

  1. Sluit de oplader aan op de laptop
  2. Laad de laptop op tot volledig 100%
  3. Ontkoppel de oplader van de laptop
  4. Laat de laptop helemaal leeg lopen (zorg dat deze niet in slaapstand gaat)
  5. Wacht tot de laptop zichzelf automatisch uitschakelt
  6. Sluit de oplader weer aan op de laptop
  7. Laad de laptop op tot 100%

Nadat u deze kalibratie uitgevoerd heeft, zou de laptop weer meer accurate informatie moeten geven. Als u een dergelijke kalibratie met enige regelmaat uitvoert, zal de informatie die u krijgt over de capaciteit en de resterende accuduur over het algemeen beter kloppen. Zo kunt u betrouwbaar gebruik maken van uw laptop en heeft u betere informatie over de capaciteit en accuduur van uw accu.

 

Aanvullende ondersteuning

Zoekt u aanvullende informatie over het kalibreren van uw Asus laptop of komt u er niet uit? Onze deskundige klantenservice staat u graag te woord en helpt u graag met al uw problemen. U kunt ons altijd bereiken op info@viadennis.nl of via het contactformulier. U kunt ons ook elke dag telefonisch bereiken op 058 - 845 00 61 tussen 9:00 en 21:30.

 

Verwante artikelen

 
JaNee