Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4321 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop accu Asus laptop accuAsus laptop accu loopt snel leeg

Asus laptop accu loopt snel leeg

Vervangende Asus accu kopen

Moderne lithium-ion accu's worden door Asus ontworpen om zo veel mogelijk lading te kunnen houden. Net als andere fabrikanten is de uitdaging bij moderne laptop accu's om met zo weinig mogelijk ruimte en gewicht zo veel mogelijk accuduur te kunnen bieden.

Het kan echter gebeuren dat uw Asus laptop accu toch erg snel leegt loopt. In dit artikel kunt u een aantal redenen vinden waarom uw laptop snel leeg loopt. Zo kunt u dit mogelijk oplossen om weer langer van uw laptop gebruik te maken voordat u deze weer hoeft op te laden.

 

Redenen dat uw accu snel leegloopt

De volgende redenen kunnen verklaren waarom uw Asus laptop accu snel leeg loopt. De oorzaken staan in volgorde van waarschijnlijkheid als het gaat om een oude laptop accu. Heeft u net een nieuwe laptop accu gekocht die snel leeg loopt? Dan kunt u optie 1 wegstrepen.

  1. De laptop accu is versleten
  2. Het verkeerde energiebeheerschema is ingeschakeld
  3. Er lopen overbodige achtergrondprocessen
  4. De gebruikte applicaties gebruiken veel energie
  5. De accu heeft te weinig capaciteit

 

Versleten laptop accu

Waneer u al jaren dezelfde laptop accu heeft en u merkt dat deze na verloop van tijd nog maar zeer kort mee gaat, dan ligt dit vaak aan slijtage van de laptop accu. Elke lithium-ion accu slijt in de loop der jaren. Ook wanneer u de accu of laptop weinig of niet gebruikt, slijt de accu.

Heeft u de laptop al meerdere jaren en is de accuduur langzamerhand minder geworden? Dan kunt u er van uit gaat dat de accu versleten is en u aan een nieuwe accu toe bent. In onze webshop vindt u eenvoudig een Asus laptop accu. Mocht dit uw probleem niet oplossen kunt u deze binnen 30 dagen naar ons retourneren. Wij helpen u graag om uw probleem op te lossen.

 

Energiebeheerschema's in Windows

Een Asus laptop accu loopt snel leeg als een 'Hoge prestaties' energiebeheerschema ingeschakeld is. Windows hanteert verschillende energiebeheerschema's waar u tussen kunt kiezen. U kunt dit vinden in het configuratiescherm onder energiebeheer. Hoe u dit kunt vinden verschilt per Windows versie. Het veranderen van het energiebeheer kan erg veel verschil maken in de accuduur. Het verlagen van het energieverbruik kan wel negatief effect hebben op de systeemprestaties. Indien u veel zware applicaties gebruikt kunt u hier mogelijk hinder van ondervinden. Gebruikt u echter alleen de browser, YouTube, tekstverwerking en mail dan zult u in de praktijk niet veel verschil merken.

 

Windows 7
Start  >  Configuratiescherm  >  Hardware en geluiden  >  Energiebeheer.

Windows 8 en 10
Start  >  Instellingen  >  Systeem  >  Energiebeer en slaapstand  >  Extra energie-instellingen.

 

Een normale Windows installatie biedt u keuze uit drie opties. In volgorde van meeste naar de minste energieverbruik en systeemprestaties zijn dat de volgende.

  1. Hoge prestatie
  2. Gebalanceerd
  3. Energiebesparing

De namen van de schema's spreken voor zich. Op hoge prestaties is uw laptop zo snel mogelijk maar verbruikt hij veel meer stroom. Op energiebesparing zal de laptop zo weinig mogelijk stroom gebruiken maar kunnen de systeemprestaties iets lager zijn. U kunt tussen de verschillende schema's wisselen en voor uzelf uitvinden wat u het prettigst vind werken. Mocht u geen verschil merken, raden wij altijd Energiebesparing aan. Dit is de stand waarin de laptop zo veel mogelijk accuduur kan leveren.

 

Achtergrondprocessen

Een belangrijke factor in het leeglopen van een Asus laptop accu zijn achtergrondprocessen in Windows. Vooral oudere Windows-installaties staan vaak vol met allerlei software die opstart met de laptop. Dit kan bijvoorbeeld Spotify en een virusscanner zijn maar ook veel updatescanners van bijvoorbeeld Adobe, nVidia, AMD of Intel.

In veel gevallen starten er allerlei processen en services op die u helemaal niet meer gebruikt of nodig heeft. Al deze processen gebruiken wel resources van uw laptop en zorgen er dus voor dat uw Asus laptop accu sneller leegloopt. Een schone, nieuwe Windows-installatie zal normaal gesproken dus ook veel langer draaien op een enkele acculading.

U kunt via Ctrl+Alt+Delete het Taakbeheer van Windows starten. In het taakbeheer kunt u vaak zien welke achtergrondprocessen en -services er allemaal draaien. Staat hier zeer veel onbekende applicaties, dan kunt u per applicate uitzoeken wat het is en hoe u er voor kunt zorgen dat deze niet meer opstart met uw laptop.

 

Zware applicaties

Een zware applicatie kan ervoor zorgen dat uw Asus laptop accu snel leeg loopt. Dit geldt vooral voor applicaties die zeer belastend zijn voor de GPU (de grafische processor, indien aanwezig) en/of de CPU (de centrale processor). Denk hierbij bijvoorbeeld aan games of foto- en videobewerking.

Mocht u uw laptop vooral voor dergelijke zware programma's willen gebruiken dan is er waarschijnlijk niet heel veel te doen om de accuduur te verlengen. U kunt nog kijken naar de optie om een accu met meer capaciteit (hogere mAh of hogere Wh) te zoeken. Voor sommige laptops zijn er accu's met 50% of zelfs 100% meer cellen. Deze accu's bieden dus een langere accuduur dan uw originele accu.

 

Aanvullende vragen of informatie

Heeft u aanvullende vragen over uw Asus laptop accu? Dan kunt u altijd terecht bij onze klantenservice. U kunt ons bereiken via een mail naar info@viadennis.nl of via ons contactformulier. Ook kunt u ons telefonisch bereiken op 058 - 845 00 61. Onze deskundige medewerkers kunnen u mogelijk nog tips geven om langer op uw accu te werken of een alternatieve oplossing bieden voor uw probleem.

 

Verwante artikelen

 
JaNee