Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4425 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop accuDell laptop accuDell laptop accu lampje knippert

Dell laptop accu lampje knippert

Vervangende Dell accu kopen

Uw laptop is meestal voorzien van een aantal indicatielampjes die aangeven of bepaalde onderdelen van uw laptop actief en functioneel zijn. U vindt onder meer een lampje voor de harde schijf en de accu terug. Meestal zitten deze lampjes aan de voorkant, bovenkant of zijkant van de laptop. Wanneer deze lampjes constant knipperen is er mogelijk iets mis met uw laptop of accu.

Bij veel Dell accu's vindt u ook indicatielampjes en een knop terug op de accu zelf. Bij deze accumodellen kunt u de accu uit de laptop verwijderen en op het knopje drukken om te kijken of de accu nog in orde is. In dit artikel leest u waar de verschillende knipperpatronen op kunnen duiden.

 

Indicatie-LED op de laptop

Meestal is de laptop voorzien van een indicatie-LED met een batterij-icoon erbij. Deze LED geeft een indicatie van het oplaadproces van de accu. Het volgende overzicht is op een groot deel van de laptops van toepassing.

 1. LED knippert afwisselend wit en oranje en is tussendoor uit

  De adapter wordt niet goed herkend of is niet goed aangesloten. Probeer een andere Dell adapter aan te sluiten of dezelfde adapter even los te koppelen en opnieuw aan te sluiten. Lost dit niks op is het misschien nodig een nieuwe Dell adapter te kopen.

   

 2. LED is constant aan en wisselt tussen wit en oranje

  De accu zit in een - waarschijnlijk - tijdelijke storing. Sluit de laptop af, ontkoppel hem van de netstroom en verwijder de accu. Houd vervolgens de aan- en uitknop van de laptop ongeveer 30 seconden ingedrukt. Hiermee ontdoet u de laptop van mogelijke statische lading. Vervolgens plaatst u de accu weer en koppelt u de adapter weer aan de laptop. Helpt dit allemaal niet, is het misschien nodig een nieuwe Dell accu te kopen.

   

 3. LED knippert oranje

  De Dell laptop accu is waarschijnlijk defect. Probeer een andere batterij van hetzelfde model om te kijken of hiermee het probleem opgelost is. U kunt in onze webshop vrijblijvend een nieuwe Dell laptop accu kopen. Mocht dit niks oplossen kunt u deze altijd weer naar ons retourneren.

   

 

Bovenstaande oplossingen gelden voor veel Dell laptops maar lang niet voor alle types. Wij raden u altijd aan om de handleiding van uw Dell laptop te raadplegen. In de handleiding vindt u precies wat de verschillende knipperende lampjes betekenen en welke oplossingen hiervoor mogelijk zijn.

In de meeste gevallen ligt het aan de adapter of aan de accu van de laptop. Wij bieden voor de meeste Dell modellen zowel een accu als een nieuwe adapter. U kunt beide bij ons bestellen en indien nodig het product dat u niet nodig blijkt te hebben te retourneren. U heeft bij ons 30 dagen retourrecht en dus ruim te tijd om uit te zoeken welk product de oplossing voor uw probleem is.

 

Dell laptop accu met eigen meter

Sommige Dell laptop accu's zijn zelf voorzien van een testknop met indicatielampjes. Dit zijn meestal 5 LED-lichtjes op een rij die aangeven hoeveel lading de laptop accu nog heeft. Als u uw laptop uitzet en omdraait, ziet u de knop en de LED-lichtjes daar vaak al zitten. Als u de accu uit de laptop haalt en op het knopje van de accu drukt, geeft deze aan hoeveel lading er nog in de accu zit.

 

Indicatie van storingen in een Dell laptop accu

Eerste, derde en vijfde lampje van de Dell accumeter branden/knipperen blauw of wit

Accu is in storing en defect

Eerste en vijfde lampje van de Dell accumeter branden/knipperen blauw of wit

Accu is in storing en defect

Twee en vierde lampje van de Dell accumeter branden/knipperen blauw of wit

Accu is in storing en defect

Eerste, derde en vijfde lampje van de Dell accumeter branden/knipperen oranje

Accu is in storing en defect

Eerste en vijfde lampje van de Dell accumeter branden/knipperen oranje

Accu is in storing en defect

Eerste lampje van de Dell accumeter brandt/knippert oranje

Accu is kritiek laag en moet opgeladen worden of is defect

Geen enkel lampje van de Dell accumeter brandt/knippert

Accu is kritiek laag en moet opgeladen worden of is defect

Indicatie van correcte accu lading

Dell accu meter 20%

Accu heeft 20% lading

Dell accu meter 40%

Accu heeft 40% lading

Dell accu meter 60%

Accu heeft 60% lading

Dell accu meter 80%

Accu heeft 80% lading

Dell accu meter 100%

Accu is volledig opgeladen

 

 

Indien u één van de bovenstaande foutcodes te zien krijgt die aangeeft dat uw Dell laptop accu defect is, bent u toe aan een nieuwe Dell laptop accu. Uw accu is dan namelijk versleten en de zelfdiagnose geeft aan dat de accu niet meer in orde is. U kunt deze fout niet herstellen dus is de aanschaf van een nieuwe accu de enige oplossing.

Het is ook mogelijk dat de accu een combinatie van bovenstaande foutcodes geeft. In sommige gevallen zit er een patroon in de lichtjes of knipperen ze afwisselend wit/blauw en oranje. Ook in dit geval geeft de accu aan dat deze defect is en aan vervanging toe is.

Geeft uw laptop accu netjes de lading aan zoals u het hierboven ziet in de rij met indicatie van correcte lading? Dan is de kans groot dat er geen defect zit in uw laptop accu. Indien uw accu toch op bepaalde momenten niet goed oplaadt, is het mogelijk dat het aan uw Dell adapter ligt. In dat geval kunt u een vervangende Dell adapter kopen. Daarmee kunt u waarschijnlijk uw probleem oplossen.

 

Aanvullende ondersteuning

Twijfelt u nog steeds wat precies het probleem is met uw Dell laptop accu? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice tussen 9:00 en 21:30 op 058 - 845 00 61. Onze deskundige klantenservicemedewerkers helpen u graag verder met het oplossen van uw probleem.

 

Verwante artikelen

 
JaNee