Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4402 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop adapter Laptop adapter kapot

Laptop adapter kapot

Nieuwe laptop adapter kopen

Het kan heel vervelend zijn als uw laptop adapter kapot gaat. U kunt uw laptop niet meer opladen en als de accu leeg is kunt u helemaal niks meer met uw laptop. Gelukkig zijn er veel opties om een nieuwe laptop adapter te kopen. Bestel een nieuwe adapter in onze webshop en u heeft razendsnel weer een vervangend exemplaar in huis.

Een laptop adapter of laptop oplader kan na een bepaalde tijd kapot gaan. Er kunnen meerdere oorzaken zijn waardoor een oplader kapot gaat. Hier vindt u de meeste voorkomende oorzaken van een defecte laptop oplader en de verschillende stappen die u kunt ondernemen om te achterhalen of uw adapter defect is en waar het defect zit.

 

Waarom een laptop adapter kapot gaat

Alle elektronische onderdelen slijten in de loop der tijd. In het geval van een laptop adapter of laptop oplader gaat het om een transformator die wisselspanning van het stroomnet omzet in gelijkspanning voor uw laptop. Een dergelijke transformator is extra onderhevig aan slijtage.

Naast het feit dat een transformator uit zichzelf aan slijtage onderhevig is, is een adapter ook kwetsbaar vanwege het gebruik. Als u vaak onderweg bent, krijgt de adapter regelmatig een stootje waardoor deze sneller defect raakt. Een adapter die op 1 plek blijft liggen zal normaal gesproken hier geen last van hebben en dus langer mee gaan.

Een adapter die zwaar belast wordt, zal ook sneller slijten dan een adapter die weinig belast wordt. De componenten van een adapter of oplader worden warm bij gebruik. Hoe zwaarder de applicaties en het gebruik van de laptop, hoe warmer de componenten worden en hoe sneller ze slijten. Na verloop van tijd zal daardoor een adapter die veel gebruikt wordt sneller defect raken dan een adapter die niet gebruikt wordt.

Wanneer u een laptop adapter of laptop oplader weinig tot niet gebruikt, zal deze normaal gesproken niet heel snel defect raken. Het is hierbij wel belangrijk dat de adapter droog bewaard wordt. Als de adapter ergens ligt waar veel vocht is, kan oxidatie (roestvorming) plaatsvinden. Dit is slecht voor de conditie van de adapter en kan ervoor zorgen dat deze sneller defect raakt.

 

Hoe u weet of uw laptop adapter kapot is

Meestal merkt u dat op een bepaald moment de accu niet meer oplaadt. Dit is een teken dat de adapter geen stroom meer levert aan de laptop en dat deze dus defect is. In veel gevallen begint het defect met het af en toe uitvallen van een laptop adapter. U merkt dan dat hij het soms even niet doet maar daarna wel weer. Dit heeft te maken met de interne beveiliging van de adapter. Dit is een teken dat de laptop adapter kapot is en dat u deze moet vervangen.

In sommige gevallen kan het ook aan de DC-jack, de accu of aan het netsnoer van uw laptop liggen dat deze soms of helemaal niet meer goed oplaadt. Bij twijfel kunt u controleren of er een indicatielampje op de adapter zit en of deze brandt. Als deze niet brandt is de adapter waarschijnlijk defect. Brandt dit lampje wel, dan kunt u de adapter nog doormeten met een multimeter. Als de accu de juiste spanning geeft, is de adapter waarschijnlijk (nog) niet helemaal defect.

 

Wat u kunt doen als uw laptop adapter kapot is

Als uw laptop adapter kapot is, heeft u weinig andere keuze dan het vervangen van de adapter. Een laptop zal altijd stroom nodig hebben om te kunnen werken. Met een defecte accu kunt u eventueel nog even werken maar met een defecte adapter kunt u geen gebruik meer maken van de laptop wanneer de accu eenmaal leeg is.

In onze webshop vindt u voor bijna elke laptop een passende vervangende laptop adapter. Met een nieuwe laptop adapter kunt u snel weer uw laptop opladen en normaal gebruik maken van uw laptop. De meeste laptop adapters in onze webshop zijn voorradig en kunnen razendsnel geleverd worden. Zo zit u nooit lang zonder adapter en kunt u snel weer gebruik maken van uw laptop.

 

Aanvullende informatie

Is uw laptop adapter kapot en weet u niet wat u nu moet doen? Onze klantenservice is altijd bereid om u te woord te staan. We helpen u graag met al uw vragen en opmerkingen. U kunt ons bereiken via een mail naar info@viadennis.nl of via ons contactformulier. U kunt ons ook telefonisch elke dag bereiken tussen 9:00 en 21:30. Onze medewerkers helpen u graag om uw probleem op te lossen.

 

Nieuwe laptop adapter zoeken

 

Verwante artikelen

 

Laptop adapter merk selecteren:

 
JaNee