Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4425 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop adapter Laptop adapter piept

Laptop adapter piept

Nieuwe laptop adapter kopen

Vrijwel iedere adapter maakt een zacht piepend, zoemend of brommend geluid. In de regel is dit niets ernstigs. Het omzetten van wisselspanning van het lichtnet naar gelijkspanning voor de laptop gaat vaak gepaard met het maken van een hoog frequente toon.

Wanneer het piepen steeds harder wordt kan dit duiden op slijtage van de spoelen. Deze zogenaamde slijtage kan ontstaan door bijvoorbeeld overbelasting van een oude of defecte accu, hierdoor wordt de bijgeleverde adapter zwaarder dan normaal belast en wordt hij warmer dan de bedoeling is.

 

Kan het piepen kwaad voor de adapter?

Het piepen van een laptop adapter - of andere AC/DC adapters - kan in principe geen kwaad. Het is niet gevaarlijk en levert geen schade op voor de adapter zelf of voor de laptop. Wanneer de adapter in de loop der tijd steeds harder is gaan piepen, is het wel een teken dat de adapter versleten is.

Het piepen kan wel heel vervelend zijn en een storend effect hebben het gebruik van uw laptop. Veel mensen schaffen daarom ook een vervangende laptop adapter aan op het moment dat de adapter luid begint te piepen.

 

Voorkomen dat een laptop adapter piept

Een laptop adapter piept vaak minder wanneer deze minder zwaar belast wordt. Helemaal voorkomen dat een laptop enig geluid maakt is helaas niet mogelijk. Als de adapter echt hard begint te piepen zou u een tijdelijke oplossing kunnen overwegen. Zo kunt u de laptop in stroombesparing te zetten of minder zware applicaties op de laptop te draaien. In dit geval wordt er minder van de adapter gevraagd omdat de laptop dan minder stroom verbruikt.

Houd er wel rekening mee dat dit tijdelijke oplossingen zijn. De adapter zal hierdoor tijdelijk misschien wat minder piepen, maar na verloop van tijd keert de piep waarschijnlijk weer terug. Dit komt doordat de piep vaak een gevolg is van slijtage en dit proces verder zal gaan naarmate u de adapter blijft gebruiken. Uiteindelijk is het verstandig om de adapter te vervangen.

Heeft u net een nieuwe adapter gekocht en begint deze direct te piepen? Controleer dan of de adapter wel de juiste stroomsterkte heeft. De stroomsterkte (in de A van ampere van de adapter vindt u terug op het label bij de output. Als de nieuwe adapter een lagere stroomsterkte heeft kunt u deze beter omruilen voor een adapter met de juiste stroomsterkte. Wij bieden de meeste adapters in meerdere stroomsterktes aan en kunnen daardoor vaak een zwaarder type leveren.

 

Extra ondersteuning

Piept uw laptop adapter en heeft u aanvullende informatie nodig? Onze klantenservice staat u altijd graag. Onze deskundige medewerkers kunnen u altijd helpen en de juiste oplossing bieden. U kunt ons altijd via mail bereiken op info@viadennis.nl of via ons contactformulier. U kunt ons ook telefonisch bereiken op 058 - 845 0061 tussen 9:00 en 21:30.

 

Verwante artikelen

 
JaNee