Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4425 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop adapter Laptop adapter wordt heet

Laptop adapter wordt heet

Nieuwe laptop adapter kopen

Een laptop adapter kan warm worden bij gebruik. Dit is een normaal effect en een gevolg van de werking van de transformator in de adapter. De transformator zet de wisselspanning van het lichtnet om in gelijkspanning die de laptop nodig heeft. Hierbij gaat energie verloren die als warmte vrijkomt.

Wordt uw laptop adapter zo heet dat u hem niet meer normaal beet kunt pakken? Dan is er mogelijk iets mis met uw laptop adapter of is er iets mis met uw laptop. In dit artikel leest u de oorzaken en oplossingen die u kunt toepassen als uw laptop adapter heet wordt.

 

Wanneer is de laptop adapter te heet?

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, wordt elke laptop adapter warm bij gebruik. Er is echter een belangrijk onderscheid tussen normale warmte en oververhitting. Als een adapter te heet wordt is, kan deze defect raken of zeer snel verslijten.

Een adapter wordt te heet wanneer u hem niet meer normaal kunt beethouden. Normaal gesproken kunt u een adapter stevig beetpakken en voelt u warmte maar kunt u hem gewoon beethouden. Bij een adapter die bij gebruik te heet wordt, kunt u hem vanwege de hitte niet normaal meer beetpakken. Als dit het geval is, is er mogelijk iets mis met de adapter of met uw laptop.

 

Waardoor wordt een laptop adapter heet?

Het kan een aantal oorzaken hebben wanneer uw laptop adapter heet wordt. U vindt hier de verschillende oorzaken van een laptop adapter die te heet wordt in volgorde van de meest waarschijnlijke naar de minste waarschijnlijke oorzaak.

 1. De laptop adapter is versleten

  Als u al jarenlang dezelfde adapter gebruikt en u merkt dat deze onderhand heel erg heet wordt bij gebruik, is het aannemelijk dat de laptop adapter versleten is. Hoe ouder en meer versleten een adapter is, hoe meer warmte de adapter ontwikkelt. In dit geval is de adapter aan vervanging toe.

   

 2. De laptop wordt te zwaar belast

  Wanneer u hele zware applicaties draait op de laptop, verbruikt de laptop meer stroom dan normaal. Wanneer u dit langere tijd achter elkaar doet, kan het zijn dat de adapter meer stroom moet leveren dan waar de adapter eigenlijk voor ontworpen is. In dit geval wordt de adapter zo zwaar belast, dat deze erg heet kan worden. Draait u veel zware applicaties en wordt uw adapter erg heet, kunt u het best een adapter met meer stroomsterkte (ampère / A) aanschaffen. Deze kan meer vermogen leveren wanneer het nodig is.

   

 3. De accu is versleten

  Wanneer de laptop accu al oud en versleten is, kan het zo zijn dat de adapter overbelast wordt. De accu loopt dan zo snel leeg dat de adapter constant moet bijladen. Hiervoor is een laptop adapter niet ontworpen, waardoor deze overbelast kan raken. Deze overbelasting kan op zijn beurt weer zorgen voor extra warmte-ontwikkeling in de adapter.

   

 4. De adapter heeft te weinig vermogen

  Indien u een tweedehands laptop heeft of een nieuwe adapter heeft aangeschaft, kan het zijn dat de adapter te weinig vermogen heeft. Het gaat in dit geval altijd om de stroomsterkte van de adapter. Dit wordt uitgedrukt in ampère (A) die u altijd terugvindt op het label van de adapter bij de output. U kunt altijd een adapter met meer maximale stroomsterkte (A) aanschaffen als u een vervangende adapter koopt.

 

Wat te doen bij een hete laptop adapter

Het is een slecht teken als een adapter oververhit raakt. Indien de laptop en vooral de adapter al enige jaren oud is, raden we aan een nieuwe adapter te kopen. Indien u een nieuwe adapter koopt, is het aan te raden om een adapter met een hogere stroomsterkte te kopen indien deze beschikbaar is. Deze zal relatief minder zwaar belast worden en daardoor langer goed blijven en minder warm worden.

Indien u net een nieuwe adapter gekocht heeft, is het aan te raden om te controleren of deze wel de juiste stroomsterkte heeft. Indien de stroomsterkte van de nieuwe adapter te laag is, is dit de reden dat de adapter te heet wordt. U kunt de adapter in dat geval beter omruilen voor een adapter mt een hogere stroomsterkte.

 

Extra ondersteuning

Wordt uw laptop adapter heet en heeft u nog geen idee wat u er mee aan moet? Onze klantenservice helpt u altijd graag met u probleem. U kunt ons altijd bereiken via een mail naar info@viadennis.nl of via ons contactformulier. U kunt ons ook telefonisch bereiken op 058-845 00 61 tussen 9:00 en 21:30.

 

Verwante artikelen

 
JaNee