Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4425 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis

Laptop gaat niet meer aan

Het is natuurlijk heel vervelend wanneer uw laptop accu niet meer aan gaat. Er is een aantal oplossingen voor dit probleem die u kunt proberen zodat u weer normaal gebruik van uw laptop kunt maken. Lees hieronder de verschillende oplossingen zodat u zo snel mogelijk weer verder kunt met uw laptop.

 

Controleer de aansluitingen

Het lijkt voor de hand liggend maar het is iets dat we vaak vergeten. Mogelijk is de adapter losgeraakt van de netstroom, zit het netsnoer niet meer goed vast in de adapter of is de adapterplug uit de laptop gevallen. De accu loopt dan leeg zonder dat u het merkt en vervolgens gaat uw laptop niet meer aan.

Controleer daarom eerst goed of al deze aansluitingen nog goed en stevig vast zitten. Om hier zeker van te zijn is het verstandig om alle aansluitingen los te halen en weer vast te drukken zodat u zeker weet dat ze goed vast zitten.

Haal eerst de adapter uit de laptop, verwijder het netsnoer uit de netstroom en haal het netsnoer uit de adapter indien mogelijk. Sluit vervolgens in de omgekeerde volgorde alle kabels weer aan en kijk of de laptop nu wel weer aangaat. Zo ja, dan zaten de aansluitingen niet goed of is er sprake van een lichte kabelbreuk.

Indien er een lichte kabelbreuk is, laadt de adapter wel op als u het snoer een beetje beweegt, maar vaak ook niet. Het is in dit geval verstand een nieuwe laptop adapter aan te schaffen.

 

Controleer uw laptop adapter

Het kan zo zijn dat uw laptop adapter defect is geraakt. Hierdoor kan de accu niet meer worden opgeladen. Wanneer de accu dan helemaal leeggelopen is, kan deze de laptop niet meer van stroom voorzien en gaat de laptop dus niet meer aan.

In dit geval kan het de indruk wekken dat de laptop accu defect is. Dit lijkt echter zo doordat de adapter eerst defect is gegaan maar dit onopgemerkt is gebleven totdat de laptop daadwerkelijk uit is gevallen.

Om te controleren of de adapter inderdaad defect is, kunt u een aantal dingen proberen.

 1. Controleer het indicatielampje op de adapter

  Veel adapters en opladers zijn voorzien van een indicatielampje. Deze gaat aan wanneer de adapter is aangesloten op de laptop en op de netstroom. Dit lampje geeft aan dat de adapter goed op de netstroom is aangesloten. Het betekent echter niet altijd dat de laptop ook stroom ontvangt.

   

 2. Controleer het indicatielampje op de laptop

  Op de meeste laptops zit een lampje dat aangeeft of de accu wordt opgeladen. Wanneer deze niet aangaat wanneer de adapter is aangesloten, is dit een indicatie dat de adapter defect is.

   

 3. Probeer een alternatieve laptop adapter

  Als de lampjes niet goed lijken te werken, is het aan te raden om een alternatieve adapter te proberen. Mogelijk is de adapter defect of zit er ergens een (eventueel verborgen) kabelbreuk in de kabel van de adapter. U kunt een adapter lenen van iemand met een soortgelijke laptop. Kent u niemand met een dergelijke laptop? Dan kunt u ook bij ons een nieuwe laptop adapter kopen.

   

 4. Meet de adapter door

  Met een multimeter kunt u een laptop adapter doormeten. Door deze op de plus en de min van de adapter aan te sluiten kunt u zien of de adapter nog stroom doorgeeft aan de laptop. Wanneer de adapter nog gewoon correct stroom doorgeeft en de goede spanning levert, dan is het mogelijk dat de adapter nog in orde is maar er een andere probleem in de laptop zit.

 

Controleer uw laptop accu

In sommige gevallen gaat de laptop helemaal niet meer aan doordat de laptop accu het systeem blokkeert. Een accu is iets moeilijker om door te meten dan een adapter, maar er zijn wel een aantal stappen die u kunt ondernemen om vast te stellen of er een probleem in de accu zit.

 1. Controleer de lampjes op de laptop

  Op de laptop zit een batterijlampje dat aangeeft wat de status is van de accu. Deze gaat bijvoorbeeld knipperen wanneer de accu bijna leeg is. Vaak verandert deze van kleur wanneer de adapter op de laptop worden aangesloten. Ziet u dat dit lampje knippert of bijvoorbeeld rood of oranje is? In de handleiding van uw laptop kunt u vaak vinden wat de verschillende kleuren van dit lampje aangeven.

   

 2. Controleer of de accu een diagnoseknop heeft

  Sommige merken laptop accu's zijn voorzien van een diagnose knop en lampjes. Onder andere Dell, HP en Lenovo accu's zijn vaak uitgerust met een dergelijk systeem. Wanneer u de accu uit de laptop heeft gehaald, kunt u op het knopje drukken en geven een aantal LED-lampjes aan of de accu nog in goede staat verkeert. Als er 1 tot 5 lampjes vast gaan branden is de accu nog in orde. Gaan er lampjes knipperen of ziet u niks, dan is deze waarschijnlijk defect.

   

 3. Schaf een nieuwe laptop accu aan

  In sommige gevallen gaat de laptop helemaal niet meer aan doordat de laptop accu het systeem blokkeert. In een dergelijk geval is het nodig om een nieuwe laptop accu te kopen. Een vervangende laptop accu zorgt er voor dat de laptop dan weer normaal kan functioneren. Hiermee kunt u weer jarenlang genieten van uw laptop.

   

Verwante artikelen

 
JaNee