Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4425 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop accu Laptop accu laadt niet opLenovo laptop accu laadt niet op

Lenovo laptop accu laadt niet op

Vervangende Lenovo accu kopen

Om uw Lenovo laptop mobiel te kunnen gebruiken is het van belang dat de accu goed oplaadt. Als uw Lenovo laptop accu niet meer goed oplaadt, kunt u dus niet meer goed gebruiken maken van uw laptop en kan dit heel vervelend zijn. In dit artikel vindt u de meest voorkomende oorzaken van een accu die niet oplaadt en de wijze waarop op deze kunt oplossen.

Vaak ligt het niet aan de laptop accu zelf als deze niet goed meer oplaadt. Het defect kan ook in de aansluiting, de oplader of de laptop zitten. Met de verschillende oplossingen in dit artikel kunt u het defect opsporen en snel weer gebruik maken van uw Lenovo laptop.

 

Wat u kunt doen als uw Lenovo laptop niet meer oplaadt

In dit artikel vindt u welke stappen u het best kunt ondernemen wanneer uw Lenovo accu niet meer goed oplaadt. Wanneer u deze stappen neemt sluit u in de volgorde van waarschijnlijkheid de oorzaken van uw laadprobleem uit. In de volgende lijst vindt u de meest voorkomende oorzaken.

 1. Uw laptop is niet goed aangesloten
 2. Uw systeem is verkeerd ingesteld
 3. De Lenovo oplader is defect of versleten
 4. De Lenovo accu is defect of versleten
 5. De ACPI-drivers van de laptop moeten geüpdatet worden
 6. De BIOS van de laptop moet geüpdatet worden
 7. Er zit een defect in de DC-jack of het laadcircuit

 

Controleer alle aansluitingen

Uw Lenovo laptop accu laadt niet op als er ergens een aansluiting niet goed vast zit. Dit is de meest voorkomende reden van een laptop accu niet oplaadt. Controleer eerst goed of alle aansluitingen goed vast zitten. Controleer of er spanning op het stopcontact staat, of de oplader stevig is aangesloten op de netstroom en of de oplader goed vast zit in de laptop.

Bij sommige Lenovo opladers zit er een indicatielampje op de oplader zelf. Deze geeft aan of er spanning op de oplader staat. Als deze aangaat, weet u zeker dat de stroomtoevoer tot de oplader in ieder geval in orde is. U kunt dan nog controleren of het laadlampje op de laptop wel aan gaat. Dan weet u zeker dat de oplader in ieder geval nog stroom geeft aan de laptop.

 

Controleer de instellingen van uw Lenovo software

Lenovo levert tegenwoordig bij heel veel modellen software voor batterijbesparing. Een Lenovo laptop accu laadt niet op als de software aangeeft dat hij op het huidige percentage moet stoppen met laden. Bij veel laptops zorgt deze software er standaard voor dat de accu maar tot 60% of 80% wordt opgeladen. Het lijkt dan alsof de accu defect of versleten is, maar in werkelijkheid laadt hij slechts gedeeltelijk op om de accu te sparen. Een accu slijt namelijk minder snel bij 60-80% dan volledig opgeladen.

Meestal vindt u op uw laptop Lenovo Power Management. Hierin kunt u meerdere instellingen wijzigen. U kunt hier ook kiezen tussen standaard werking of batterijbesparingsmodus. Bij een besparingsmodus wordt de accu vaak maar tot 60% of 80% opgeladen. U kunt hier bij moderne laptops vaak ook een Gauge reset uitvoeren. Hiermee kunt u de meter resetten en krijgt u vaak weer betere informatie over de accuduur en lading van uw laptop.

In de Lenovo Power Management kunt u er ook voor kiezen om de accu in de normale gebruiksstand te zetten. De accu laadt dan als het goed is weer op tot 100% en u kunt de laptop nu weer langer van de stroom af gebruiken. Bij sommige Lenovo laptops is het ook mogelijk dat deze instelling in uw BIOS zit. Raadpleeg de handleiding van uw laptop of de support site van Lenovo om te kijken of er op uw laptop een dergelijke instelling te vinden is.

 

Controleer de oplader

U kunt de oplader van uw Lenovo oplader testen om te kijken of deze mogelijk voor problemen zorgt. In eerste instantie kunt u de oplader doormeten met een multimeter. U verbindt de binnenkant en buitenkant van de plug van de oplader en krijgt dan normaal gesproken de spanning van de oplader. Bij de meeste Lenovo opladers is dit 20V. Onbelast kan dit een spanning van 21-22V zijn. Geeft de oplader helemaal geen spanning? Dan is deze mogelijk defect.

Ook wanneer u de melding krijgt "Aan netstroom, accu wordt niet opgeladen" kan het zo zijn dat de oplader defect is. De oplader is dan dermate versleten dat hij nog wel door de laptop gedetecteerd kan worden maar dat hij de Lenovo accu niet meer oplaadt. Dan is de oplader aan vervanging toe en kunt u het best een nieuwe Lenovo oplader kopen.

 

Controleer de accu

Als de stroomtoevoer van de laptop in orde is en u zeker weet dat de oplader goed werkt, dan is de kans groot dat er iets mis is met uw laptop accu. Lenovo laptop accu laadt niet op als er een storing of defect zit in de accu zelf. De meeste eenvoudige wijze om de accu als oorzaak uit te sluiten is om een andere accu te proberen. Als een andere accu wel goed oplaadt, weet u zeker dat het aan uw accu ligt en dat deze defect is.

U kunt in onze webshop altijd een nieuwe Lenovo accu kopen. In de meeste gevallen is hiermee uw probleem opgelost en laadt de nieuwe laptop accu gewoon weer goed op tot 100%. Mocht u achteraf toch niet een nieuwe accu nodig te hebben, dan kunt u deze binnen 30 dagen altijd naar ons retourneren.

 

Herinstalleer uw ACPI-drivers

Het kan zijn dat de accu niet goed oplaadt omdat er iets mis is met de drivers van uw Windows-installatie. Dit kan gebeuren wanneer u een update van uw besturingssysteem heeft gedaan of wanneer u net een nieuwe Lenovo accu heeft geïnstalleerd. U kunt eenvoudig de ACPI-drivers vernieuwen door de volgende stappen te ondernemen.

 1. Schakel de laptop volledig uit
 2. Ontkoppel de oplader
 3. Verwijder de accu uit de laptop
 4. Sluit de oplader weer aan op de laptop
 5. Start de laptop op zonder accu geplaatst
 6. Open het Apparaatbeheer in Windows
 7. Zoek de Batterij die voldoet aan Microsoft ACPI-besturingsmethode
 8. Maak de installatie van de batterij ongedaan
 9. Sluit de laptop weer af
 10. Ontkoppel de adapter
 11. Plaats de Lenovo accu terug in uw laptop
 12. Start de laptop weer op

Nadat u deze stappen heeft ondernomen, installeert Windows bij het opstarten automatisch nieuwe, up-to-date drivers voor uw batterij. Hierna zou de laptop accu weer gewoon op moeten laden. Ook als u problemen heeft dat uw accu niet herkend of niet gedetecteerd wordt door uw Lenovo laptop, kunnen de bovenstaande stappen een oplossing bieden.

 

Update de BIOS van uw Lenovo laptop

In uitzonderlijke gevallen kan het nodig zijn om de BIOS van uw Lenovo laptop te updaten om deze weer correct te laten werken. Ook hier geldt dat het vaak nodig is nadat u een nieuwe accu heeft aangeschaft of wanneer u een update van uw besturingssysteem heeft uitgevoerd.

Op de support site van Lenovo kunt u vinden hoe u de BIOS kunt downloaden en hoe u deze via Lenovo software kunt updaten. Volg de aanwijzingen van Lenovo en update uw BIOS om te kijken of dit het probleem met uw laptop accu oplost.

 

Aanvullende informatie

Lost geen enkele oplossing uw probleem op? Dan is het mogelijk dat er een defect zit in uw DC-jack of in het laadcircuit van de laptop. U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice voor aanvullende informatie. U kunt ons tussen 9:00 en 21:30 bereiken op 058 - 845 00 61. U kunt ons ook altijd bereiken via het contactformulier of met een mail naar info@viadennis.nl.

Vervangende Lenovo accu zoeken

 

Verwante artikelen

 
JaNee