Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4425 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop accu Lenovo laptop accuLenovo laptop accu vervangen

Lenovo laptop accu vervangen

Vervangende Lenovo accu kopen

Elke Lenovo laptop accu slijt in de loop van de tijd. Zelfs een accu die weinig cycles draait en dus niet vaak wordt opgeladen, zal na verloop van tijd aan vervanging toe zijn. Vaak geeft de laptop aan wanneer een accu vervangen moet worden.

Ook wanneer u de accu weinig gebruikt en altijd op de netstroom werkt, is het aan te raden de Lenovo accu te vervangen wanneer uw laptop dit aangeeft. Met een versleten laptop accu slijt ook de oplader sneller. Daarnaast kan het voor slechtere systeemprestaties zorgen en kan uw laptop uitvallen als de stroomtoevoer per ongeluk even wordt verbrokken.

 

De juiste Lenovo accu vinden

U kunt uw Lenovo accu het makkelijkst zoeken aan de hand van het onderdeelnummer van ow originele Lenovo accu of het modelnummer van uw Lenovo laptop. Aan de hand van beide nummers is het mogelijk om de juiste vervangende Lenovo accu te bestellen.

 

Onderdeelnummer accu

Het onderdeelnummer van uw originele Lenovo accu vindt u meestal op het label van de accu. Hier vindt u het Lenovo logo en de technische specificaties van de accu zoals de spanning (V) en de capaciteit (mAh of Wh). U vindt hier ook het onderdeelnummer van uw accu. Vaak begint het onderdeelnummer met een L of met een 4. Een aantal voorbeelden onderdeelnummers vindt u hier.

 • L12L4A02
 • L12L4E02
 • 45N1761
 • L15M4PC2
 • 45N1184
 

Dit nummer kunt u invullen in onze zoekfunctie om snel en efficiënt te juiste Lenovo accu voor uw laptop te vinden. Geeft dit geen resultaten? Controleer of u het nummer helemaal correct heeft ingevuld of zoek naar een andere nummer op de accu. Kunt u helemaal niks vinden, dan kunt u contact met ons opnemen en het nummer doorgeven. Onze klantenservice kan op basis van uw nummer vaak de juiste accu vinden. U bereikt ons het snelst telefonisch op 058 - 845 00 61 tussen 9:00 en 21:30.

 

Modelnummer laptop

Als u het onderdeelnummer van uw accu niet kunt vinden, kunt u ook zoeken op het model van uw laptop. De tandaard navigatie in onze webshop gaat ook op basis van het merk, de serie en het model van uw laptop. De serie staat vaak zichtbaar op de laptop en is bijvoorbeeld Ideapad, Thinkpad of Yoga. Op een label op de onderkant vindt u vaak het modelnummer. Een aantal voorbeelden modelnummers vindt u hier.

 • 100-15IDB
 • 320-15IKB
 • L430
 • E550
 • X201
 

Met dit modelnummer kunt u via de merknavigatie de juiste accu vinden. Selecteer simpelweg Lenovo > Uw serie > Uw modelnummer voor een overzicht van de juiste accu's voor uw laptop. Er kunnen verschillende merken of accu's met verschillende capaciteiten beschikbaar zijn voor uw specifieke Lenovo type.

 

De Lenovo accu plaatsen

Wanneer u een vervangende Lenovo accu heeft, kunt u de accu in de meeste gevallen eenvoudig zelf vervangen. Moderne Lenovo laptops hebben vaker een interne accu die iets moeilijker te vervangen is dan accu's die niet intern en ingebouwd in de laptop zijn. Voor beide types vindt u hier de stappen die u ondernemen moet om een nieuwe accu in uw Lenovo te plaatsen.

 

Standaard Lenovo accu vervangen

Onder een standaard accu vallen alle accu's waar de laptop niet opengeschroefd hoeft te worden om de accu te vervangen. Wanneer u de laptop afgesloten en omgedraaid heeft kunt u kijken of u de accu ziet zitten en een aantal schuifjes naast of op de accu zit. Met deze schuifjes kunt u de accu uit de laptop halen. De volgende stappen kunt u doorlopen om de nieuwe accu in uw Lenovo te plaatsen.

 1. Sluit de laptop helemaal af.
 2. Ontkoppel uw Lenovo oplader.
 3. Sluit de deksel en leg de laptop ondersteboven.
 4. Zoek naar één of meerdere schuifjes op of naast de laptop accu.
 5. Schuif de schuifjes naar de open stand.
 6. Til de accu uit de laptop.
 7. Plaats de nieuwe accu op dezelfde wijze als de oude geplaatst was.
 8. Sluit de oplader weer aan.
 9. Start de laptop op.

 

Interne Lenovo accu vervangen

Een interne Lenovo accu vervangen kan iets lastige zijn dan bij oudere accu's die u nog met een aantal schuifjes los kon klikken en plaatsen. We raden aan om uw originele handleiding van Lenovo op te zoeken en hierin uit te zoeken hoe u de accu vervangen kunt. Tevens zijn op YouTube soms instructies te vinden over het vervangen van de accu. In hoofdlijnen volgt u de volgende stappen om uw nieuwe Lenovo accu te plaatsen.

 1. Schakel de Lenovo laptop helemaal uit.
 2. Ontkoppel de oplader van de laptop.
 3. Klap de laptop dicht.
 4. Draai de laptop om zodat u de onderkant van de laptop ziet.
 5. Draai de schroeven los waarmee u de onderkant kunt loshalen.
 6. Verwijder het cover van de onderkant van de laptop.
 7. Stel vast waar de accu zit en hoe deze vast zit (kabel en evt. schroeven),
 8. Ontkoppel de kabel waarmee de accu aan het moederbord zit.
 9. Draai eventuele schroeven los waar de accu mee vast zit.
 10. Til of schuif de accu uit de laptop.
 11. Plaats de nieuwe laptop accu op dezelfde wijze als de oude.
 12. Plaats eventuele schroeven terug waar de oude accu mee vast zat.
 13. Draai eventuele schroeven vast zodat de accu vast zit.
 14. Sluit de kabel van de nieuwe accu aan op het moederbord.
 15. Plaats de cover weer terug.
 16. Draai alle schroeven van het cover weer goed vast.
 17. Draai de laptop weer om en open het deksel.
 18. Koppel de adapter weer aan de laptop.
 19. Start de laptop weer op.

 

Waneer u de Lenovo accu vervangen moet

Een Lenovo accu moet ongeveer eens in de drie tot vijf jaar vervangen worden. Hoe lang de accu goed blijft is afhankelijk van het gebruik, het verbruik en de kwaliteit van de laptop accu. Er is een aantal indicaties wanneer u uw Lenovo accu vervangen moet.

 1. het besturingssysteem geeft een melding

  Na een bepaalde tijd signaleert de accu of het besturingssysteem dat de prestaties dermate gedaald zijn dat een vervanging nodig is. Normaal gesproken geeft Windows dan een melding. De meest voorkomende melding die u te zien krijgt is "Overweeg de accu te vervangen". Er is veel te lezen over trucjes om de accuduur alsnog te verlengen maar in de meeste gevallen is vervanging de enige oplossing die afdoende is.

 2. De Lenovo accu gaat snel leeg

  Hoe langer u de accu heeft, hoe minder lading deze kan houden. Na verloop van tijd verliest elke Lenovo accu zijn capaciteit. Ook wanneer u de accu weinig gebruikt of er zuinig op bent, zal de accu na verloop van tijd zijn capaciteit verliezen. Dit geldt voor alle moderne lithium-ion en lithium-polymeer accu's die u in een lenovo laptop vindt. Als de accu zo kort mee gaat dat u er hinder van ondervindt is deze meestal aan vervanging toe.

 3. De accu wordt niet meer herkend

  Als er een defect in de accu onstaat of de accu komt in de diepontlading, komt er vaak een rood kruis door het accu icoon in de taakbalk. Dit is een teken dat de laptop niet meer goed werkt en aan vervanging toe is. In sommige gevallen kan een BIOS-update of het herinstalleren van ACPI-drivers helpen maar in de meeste gevallen moet u de Lenovo laptop accu vervangen.

 4. Het acculampje blijft knipperen

  Bij de meeste Lenovo laptops zit er op de laptop een lampje dat de status van de accu aangeeft. Als dit lampje niet meer brandt zoals hij oorspronkelijk deed maar een bepaald knipperend patroon volgt, is het mogelijk dat de accu defect of versleten is. Bij twijfel vindt u vaak in de handleiding van uw specifieke Lenovo model wat het patroon en de kleur van het lampje betekent.

 5. De Lenovo accu laadt niet meer op

  Bij een enkele accu laadt de accu niet meer op doordat deze defect is. In de meeste gevallen ligt het aan de Lenovo oplader als de accu niet meer oplaadt. Als u heeft kunnen uitsluiten dat de oplader de oorzaak is - bijvoorbeeld door de aanschaf van een nieuwe oplader - kan het zijn dat de accu defect is.

 

Aanvullende ondersteuning

Wilt u uw Lenovo laptop accu vervangen maar komt er niet helemaal uit? Onze klantenservice helpt u altijd graag. Wij kunnen u helpen met het vinden van de juiste Lenovo accu en we kunnen u ondersteuning verlenen bij het plaatsen. U kunt ons altijd bereiken via een mail naar info@viadennis.nl of ons contactformulier. U kunt ons ook telefonisch dagelijks tussen 9:00 en 21:30 bereiken op 058 - 845 00 61.

Vervangende Lenovo accu zoeken

 

Verwante artikelen

 
JaNee