Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4321 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop accu Lenovo laptop accuLenovo laptop accu kalibreren

Lenovo laptop accu kalibreren

Vervangende Lenovo accu kopen

Soms is het nodig om uw Lenovo accu te kalibreren. Dit geldt niet alleen voor accu's van Lenovo maar voor alle moderne lithium-ion en lithium-polymeer accu's die tegenwoordig bij laptops geleverd worden. Door uw laptop accu regelmatig te kalibreren krijgt u betere informatie over de accuduur en resterende capaciteit van uw Lenovo laptop accu.

In dit artkel vindt u wat het precies inhoudt om uw Lenovo laptop accu te kalibreren. Zo kunt u eenvoudig zelf u Lenovo accu kalibreren en heeft u meer aan uw laptop, vooral wanneer u deze af en toe los van de netstroom gebruikt.

 

Wat betekent het kalibreren van een Lenovo accu?

Kalibreren betekent het opnieuw instellen van de laptop accu met de daadwerkelijke staat van het systeem. In de Lenovo accu zit een chip die bijhoudt hoe veel capaciteit de laptop accu nog heeft en hoe lang de accu ongeveer kan draaien op een enkele lading. Bij bepaalde gebruik, komt dit niet meer overeen met de feitelijke accuduur en accucapaciteit. Dan is het nodig om een kalibratie uit te voeren om de accu weer goed in te stellen.

Een slecht gekalibreerde accu geeft foutieve informatie over de resterende capaciteit en de resterende accuduur. In sommige gevallen kan dit er bijvoorbeeld toe leiden dat de laptop vroegtijdig uitvalt terwijl de accu aangeeft dat er nog wat lading in zit. Tevens kan het tot gevolg hebben dat de resterende accuduur die Windows aangeeft veel langer of korter is dan hij in werkelijkheid is.

 

Hoe u een Lenovo accu kunt kalibreren

Om een moderne lithium-ion of lithium-polymeer accu zoals u die in uw Lenovo laptop vindt te kalibreren, dient u de accu helemaal leeg te laten lopen en vervolgens weer helemaal vol te laden. U heeft hier dus geen speciale software voor nodig en hoeft geen speciale handelingen te doen. Wij raden de volgende stappen aan voor een volledige kalibratiecyclus.

  1. Zorg dat de laptop aan staat en volledig is opgeladen
  2. Ontkoppel de oplader van de laptop
  3. Gebruik de laptop normaal totdat deze helemaal leegloopt
  4. Wacht tot Windows zichzelf zelf afsluit
  5. Sluit de oplader aan op de laptop
  6. Wacht tot de laptop weer 100% is opgeladen (u kunt de laptop gewoon gebruiken)

Door een derglijke volledige cyclus te draaien (van 100% naar 0% naar 100%), heeft de chip in de accu weer een goed referentiekader en kan het weer correcte informatie geven. Hierdoor komt de aangegeven capaciteit en accuduur weer beter overeen met de daadwerkelijke duur en capaciteit.

 

Waarom u een Lenovo accu kalibreren moet

Moderne Lenovo laptops zijn voorzien van slimme lthium-ion of lithium-polymeer accu's. Voor correcte werking en efficiënte lading en ontlading, zijn deze accu's voorzien van een chip die het verbruik en gebruik van de accu bijhoudt. Hierdoor kan de accu voorspellen hoe lang de accuduur ongeveer is en kan hij meter hoe veel lading resteert.

Bij bepaalde gebruik - vooral bij het draaien van weinig en korte cycles in plaats van volledige ontlading - is deze informatie niet helemaal accuraat meer. De accu heeft geen geheugen-effect en zal dus geen schade ondervinden van gedeeltelijke ontlading. De informatie die de accu geeft over duur en capaciteit kan echter wel minder accuraat worden. Daarom is het belangrijk regelmatig de accu te kalibreren.

 

Hoe vaak u een Lenovo laptop accu kalibreren moet

Het kalibreren van een laptop accu is ongeveer eens in de 1 tot 3 maanden nodig. Hoe vaak u het moet doen, is afhankelijk van de wijze waarop u de laptop meestal gebruikt. Als de laptop vaak zonder netstroom gebruikt wordt en helemaal leegloopt, hoeft de accu minder vaak gekalibreerd te worden.

Indie u de laptop altijd aan de netstroom gebruikt of de accu zelden onder de 20% lading komt, is het aan te raden om elke maand een kalibratie uit te voeren. Indien u dit elke maand doet, blijft de informatie die u ziet over de capaciteit en resterende accuduur het meest accuraat.

 

Aanvullende informatie over accu kalibratie

Zoekt u meer informatie of weet u nog niet hoe u uw Lenovo laptop accu kalibreren moet? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. U kunt ons via mail bereiken op info@viadennis.nl of via het contactformulier. U kunt ons ook elke dag tussen 9:00 en 21:30 bereiken op 058 - 845 00 61.

Vervangende Lenovo accu zoeken

 

Verwante artikelen

 
JaNee