Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4321 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop accu Lenovo laptop accuLenovo laptop accu snel leeg

Lenovo laptop accu snel leeg

Vervangende Lenovo accu kopen

Elke laptop accu slijt als hij ouder wordt. Dit geldt ook voor moderne Lenovo accu's. De meeste Lenovo laptops zijn tegenwoordig uitgerust met accu's met lithium-ion of lithium-polymeer cellen. Deze cellen slijten ook wanneer u ze niet gebruikt.

Gemiddeld gezien gaat een accu ongeveer drie tot vijf jaar mee. Als u na verloop van tijd dat de accu snel leeg loopt kan het zijn dat de accu versleten is en zijn capaciteit is kwijtgeraakt. Als uw Lenovo accu snel leeg is, wordt dit meestal veroorzaakt door een van de volgende factorem.

 

 1. De laptop accu is versleten

  Na verloop van tijd lijkt elke laptop accu sneller leeg te lopen. Ook al blijft het verbruik gelijk, dan nog zal de accu minder lang mee gaat. Dit komt doordat elke laptop accu na verloop van tijd zijn maximale capaciteit verliest. Dit is een chemisch proces waar helaas weinig aan te doen is. U kunt het op zijn hoogst vertragen maar niet voorkomen. Het zal daarom nodig zijn om na een aantal jaar uw Lenovo laptop accu te vervangen.

  Wanneer de accu aan vervanging toe is, hangt af van uw eisen. Wanneer u vindt dat de accu nog lang genoeg mee gaat en u er nog gewoon gebruik van kan maken, hoeft u de accu niet te vervangen. De uitzondering hierop is wanneer Windows aangeeft dat de accu vervangen moet worden. In dat geval is het altijd aan te raden een vervangende accu aan te schaffen voor uw Lenovo.

   

 2. Er lopen zware achtergrondprocessen

  Bij veel Windows installaties is er sprake van zware achtergrondprocessen of een zeer groot aantal achtergrondprocessen. Elk proces dat op de achtergrond draait, zorgt voor slechtere systeemprestaties en bovendien kortere accuduur. Het is daarom verstandig om achtergrondprocessen die u niet gebruikt of nodig heeft, af te sluiten. U kunt er bij de meeste applicaties ook voor kiezen om ze niet te laten opstarten wanneer Windows opstart. Door Ctrl + Alt + Del tegelijk in te drukken kunt u via het Taakbeheer zien welke applicaties en services draaien op uw laptop.

  Hoe u precies achtergrondprocessen af kunt sluiten of kunt voorkomen, is verschillende per proces en per computer. Helaas kunt u niet zomaar alle processen stoppen omdat sommige essentiëel zijn voor het goed functioneren van uw laptop. U kunt de naam van het proces wel opzoeken en u inlezen of dit een belangrijk of onbelangrijk proces is voor uw laptop.

   

 3. De gebruikte applicaties gebruiken veel processorkracht

  Het hoeft niet altijd een applicatie in de achtergrond te zijn die veel processorkracht en batterijcapaciteit vraagt. Veel applicaties waarmee u werkt kunnen ook veel van uw laptop vragen. Vooral zware foto- en filmbewerkingssoftware, 3D applicaties of games kunnen veel van uw laptop vragen. Als u vaak dergelijke applicaties gebruikt en niet tevreden bent over de accuduur van uw Lenovo laptop, kunt u zoeken naar accu's met meer capaciteit zodat u langer de laptop zonder netstroom kunt gebruiken. Een accu met een meer capaciteit (hogere mAh of Wh) zorgt voor een langere accuduur.

  Niet voor alle laptops zijn er accu's beschikbaar met een hogere capaciteit dan uw originele Lenovo accu. Indien deze niet beschikbaar zijn, zult u het met de huidige capaciteit moeten doen. Misschien kunt u in dit geval nog kijken naar de energiebeheerschema's en/of schermhelderheid om de accuduur te verlengen.

   

 4. Het energiebeheerschema staat op Hoge prestaties

  Gebruikt u geen zware applicaties en stelt u geen zware eisen aan de prestaties van uw laptop, dan kunt u het energiebeheerschema van uw laptop wijzigen. De meeste laptops worden standaard geleverd met drie schema's, namelijk Energiebesparing, Hoge prestaties en Gebalanceerd. U kunt vrijblijvend wisselen tussen deze schema's en kijken of u verschil merkt in het gebruik. Merkt u weinig of geen verschil, dan kunt u het best energiebesparing gebruiken om de accuduur te maximaliseren.

   

 

Extra informatie

Wilt u meer weten over de slijtage van uw Lenovo accu en wat u hier aan kunt doen? Onze klantenservice staat u graag te woord! U kunt ons bereiken via een mail naar info@viadennis.nl of via ons contactformulier. U kunt ons ook telefonisch tussen 9:00 en 21:30 bereiken op 058 - 845 00 61.

Vervangende Lenovo accu zoeken

 

Verwante artikelen

 
JaNee