Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4425 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop accu Laptop accu laadt niet opAsus laptop accu laadt niet op

Asus laptop accu laadt niet op

Vervangende Asus accu kopen

Het is altijd vervelend als uw Asus laptop accu niet meer goed of helemaal niet meer oplaadt. Een belangrijke eigenschap van een laptop is dat u hem overal mee naar toe kunt nemen maar met een lege accu is dat helaas niet meer mogelijk.

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom een Asus laptop accu niet oplaadt. In dit artikel vindt u de meest aannemelijke oorzaken van een accu die niet laadt en hoe u kunt achterhalen waar het probleem precies zit.

 

Waarom uw accu niet oplaadt

Een accu die niet oplaadt hoeft niet defect te zijn. In veel gevallen laadt een accu juist niet op doordat er iets mis is met de aansluitingen, de adapter of met de laptop zelf. De meest voorkomende redenen dat een accu niet goed oplaadt zijn de volgende.

 1. Er is iets niet goed aangesloten
 2. De adapter/oplader is defect or versleten
 3. De accu is versleten en/of defect
 4. De BIOS van uw Asus laptop moet geüpdatet worden
 5. De ACPI-drivers zijn correct geïnstalleerd
 6. De laptop heeft een defecte DC-jack
 7. De laptop heeft een defect laadcircuit

 

Controleer alle aansluitingen van de Asus laptop

Het ligt erg voor de hand maar toch is het verstandig om - voordat u naar andere oorzaken zoekt - zeker te weten dat alle aansluitingen goed zijn. De laptop moet wel correct aan de netstroom zijn aangesloten om te kunnen opladen. U kunt het volgende controleren.

 1. Staat er spanning op het stopcontact of stekkerdoos?
 2. Zit de adapter goed en stevig in het stopcontact?
 3. Zit het eventuele netsnoer (van stopcontact naar adapter) stevig in de adapter?
 4. Zit de plug van de adapter stevig vast in de laptop?

U kunt alle bovenstaande connecties controleren en goed vastdrukken voordat u kunt uitsluiten of het hier aan ligt. Niet alle adapters hebben een los netsnoer. Sommige adapters hebben een stekker en drukt u direct zelf in het stopcontact. U kunt stap 3 dan uiteraard overslaan. In sommige gevallen zit er een indicatielampje op de Asus adapter die aangeeft dat de adapter stroom krijgt. Indien dit lampje brandt, weet u in ieder geval zeker dat de adapter correct op het lichtnet is aangesloten.

 

Controleer uw Asus adapter

Een van de meest voorkomende oorzaken van een slecht opladende laptop accu is de adapter. De adapter sluit u aan op het lichtnet en op de laptop. Elke laptop adapter slijt na verloop van tijd en kan hierdoor slechter gaan laden. Het kan zelfs zo zijn dat u de melding krijgt Aan netstroom, accu wordt niet opgeladen als de adapter versleten is.

De meest eenvoudige manier om te testen of uw Asus adapter defect is, is door een andere adapter aan te sluiten. Met een nieuwe Asus adapter aangesloten zou de accu weer op moeten laden. U kunt ook een adapter van iemand anders lenen maar dit moet wel een adapter met dezelfde plug, dezelfde spanning en minimaal dezelfde stroomsterkte zijn.

 

Controleer uw Asus accu

Heeft u met een nieuwe of een alternatieve Asus adapter nog steeds hetzelfde probleem? Dan is het mogelijk dat uw Asus laptop accu defect is. Asus accu's zijn meestal lithium-ion accu's of lithium-polymeer accu's. Hoewel deze uitermate geschikt zijn voor het gebruik in laptops, slijten ze na een paar jaar zelfs als u ze niet of weinig gebruikt.

Om zeker te weten dat het aan de accu ligt, kunt u het best een vervangende Asus accu kopen. Wanneer u bij ons in de webshop een accu bestelt en deze lost het probleem niet op, dan kunt u deze altijd gewoon terugsturen. Wij helpen u dan graag verder met het oplossen van uw probleem.

 

Update de BIOS van uw Asus accu

In sommige gevallen kan het nodig zijn om een BIOS-update van uw laptop uit te voeren. Vooral wanneer u een nieuwe accu heeft aangeschaft en de laptop dan nog steeds niet op wil laden. U kan een nieuwe versie van de BIOS van uw Asus laptop vinden in het Download Center van Asus. Volg aandachtig de instructies op de website van Asus om uw BIOS up te daten.

Nadat u de BIOS heeft geüpdatet zou de laptop weer normaal op moeten laden. Als u de laptop heeft opgestart zou Windows weer gewoon moeten aangeven dat de laptop is aangesloten op de netstroom en dat de accu oplaadt. Geeft de laptop na de update van uw BIOS nog steeds dezelfde melding of wil de laptop accu nog steeds niet opladen, dan is er waarschijnlijk meer aan de hand. Mogelijk is uw laptop accu dan defect of zit het defect ergens in het laadcircuit of de DC-jack van de laptop zelf.

 

Herinstalleer de ACPI-drivers van uw Asus laptop accu

Een laatste mogelijkheid om uw laptop accu weer op te kunnen laden is het herinstalleren van uw ACPI-drivers. De volgende stappen werken alleen wanneer uw laptop voorzien is van een Windows besturingsprogramma. Het werk voor alle versies van Windows 7 tot Windows 10. De benamingen verschillen mogelijk iets maar de stappen zijn hetzelfde. Probeer het volgende om uw ACPI-drivers opnieuw te installeren.

 1. Sluit de laptop af en schakel deze helemaal uit
 2. Koppel de adapter los van de laptop
 3. Verwijder de Asus accu uit de laptop
 4. Sluit de adapter/oplader weer aan op de laptop
 5. Start de laptop op zonder accu
 6. Open het Apparaatbeheer in Windows
 7. Zoek de Batterij die voldoet aan Microsoft ACPI-besturingsmethode
 8. Maak de installatie van de batterij ongedaan
 9. Sluit de laptop af en koppel de adapter weer los
 10. Plaats de accu weer in de laptop
 11. Sluit de adapter/oplader weer aan op de laptop
 12. Start de laptop weer op met accu geplaatst en adapter gekoppeld

Nadat u de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, installeert Windows automatisch nieuwe drivers voor uw Asus laptop accu. Dit zijn altijd de meest up-to-date drivers en zouden daarom altijd moeten werken met uw laptop accu. Vertoont de laptop hierna nog steeds hetzelfde probleem, dan is er mogelijk een ander defect aan uw Asus laptop.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over een Asus laptop die slecht of niet oplaadt kunt u terecht bij onze klantenservice. Elke dag zijn wij telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 21:30 op 058 845 00 61. Ook kunt u ons bereiken via een mail naar info@viadennis.nl of via ons contactformulier. Onze deskundige medewerkers staan u altijd graag te woord om u aan de juiste oplossing te helpen.

 

Verwante artikelen

 
JaNee