Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4251 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop accu Asus laptop accuAsus laptop accu lampje knippert

Asus laptop accu lampje knippert

Vervangende Asus accu kopen

Op uw Asus laptop zit een LED-indicatie lampje. Dit lampje geeft aan wat de status van de accu en van het laadcircuit is. Normaal gesproken brandt het lampje met een vaste kleur wanneer de laptop op de netstroom is aangesloten. De kleur kan variëren van blauw, wit, groen of oranje. Dit is afhankelijk van welke Asus laptop u heeft.

Als het lampje gaat knipperen kan er een aantal redenen zijn waarom dit gebeurt. U kunt een aantal handelingen doen om te kijken of het lampje niet meer knippert. In dit artikel vindt u de oorzaken en de oplossingen die in de meeste gevallen een knipperend lampje verhelpen.

 

De accu is bijna leeg

Soms is de reden van een knipperende batterij LED simpelweg dat de accu bijna leeg is. In dit geval kunt u de adapter aansluiten en zou de accu gewoon weer moeten opladen. Na enige tijd zal het lampje niet meer knipperen en gaat de LED-indicator weer vast branden. Controleer ook of de adapter goed is aangeloten op de netstroom en goed contact maakt met de laptop.

Als u in Windows op het accu-icoon rechtsonder in de taakbalk klikt geeft Windows de laadstatus van de accu weer. Controleer nadat u de adapter aan de laptop koppelt of Windows de melding geeft "Aan netstroom, accu wordt opgeladen". Geeft de laptop een andere melding of verandert er niks aan de melding? Dan is de adapter mogelijk defect en heeft u een nieuwe Asus adapter nodig.

 

De Asus laptop accu is defect

Als de adapter verder in orde lijkt, is het mogelijk dat de laptop accu zelf defect is. Elke moderne Asus laptop accu is een lithium-polymeer of een lithium-ion accu. Voor deze technologiën geldt dat de accu's na een aantal jaar ook bij licht gebruik zijn capaciteit verliest en defect raakt.

Gebruikt u al jaren dezelfde laptop accu, dan is het dus waarschijnlijk dat de laptop accu defect is. U kunt in dit geval het best een nieuwe Asus accu kopen. Met een nieuwe accu geplaatst zou het probleem verholpen moeten zijn en kunt u weer normaal gebruik maken van uw accu.

 

Er zit een storing in de accu

In sommige gevallen zit er een storing in de Asus laptop accu. Dit kan komen doordat er een storing in de laptop is geweest waardoor deze bijvoorbeeld oververhit is geweest of plosteling is uitgevallen om een andere reden. Soms kan een storing in een laptop accu verholpen worden door het volgende te doen.

  1. Sluit de laptop af
  2. Koppel de oplader los van de laptop
  3. Verwijder de accu uit de laptop
  4. Houd de aan- en uitknop 30 seconden ingedrukt
  5. Plaats de accu terug in de laptop
  6. Koppel de adapter weer aan de laptop

Soms werkt na deze handeling de laptop accu weer als voorheen en kunt u deze weer normaal gebruiken. Het is vaak wel een teken dat de accu of de laptop wat minder wordt. Het kan gebeuren dat u dit regelmatig moet doen om de accu te kunnen blijven gebruiken.

Heeft u een interne accu waarvan u niet weet hoe u deze moet vervangen? Dan kunt u ook proberen om direct bij het opstarten de aan- en uitknop ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden. U zet de laptop aan en op het moment dat u het Asus of ROG logo te zien krijgt drukt u weer op de aan- en uitknop. Bij sommige Asus modellen zult u zien dat de laptop dan aan blijft en de LED indicator even een paar keer knippert. Vervolgens werkt de accu weer normaal.

 

Er zit een defect in het laadcircuit van de laptop

Indien u alle bovenstaande oorzaken uit heeft gesloten is het mogelijk dat het defect niet in de oplader of accu zit maar in de laptop zelf. In sommige gevallen kan het laadcircuit van een lamp beschadigd raken. Dit kan bijvoorbeeld komen door een kortsluiting, een fabrieksfout of een stroompiek.

Een defect in het laadcircuit is moeilijk zelf vast te stellen en niet op te lossen zonder kennis van electrotechniek. Indien u al een nieuwe Asus adapter en Asus accu heeft en u alle oplossingen geprobeerd heeft, is het verstandig om een laptopreparatiebedrijf naar uw laptop te laten kijken.

 

Verwante artikelen

 
JaNee