Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4370 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop accu Dell laptop accu Dell laptop accu laadt niet op

Dell laptop accu kalibreren

Vervangende Dell accu kopen

Moderne lithium-ion Dell accu's zijn behoorlijk vrij in het gebruik. Ze hebben geen last van het 'geheugen effect' zoals oudere batterijtechnologiën. U kunt daarom een lithium-ion accu op elk moment opladen vanaf elk percentage tot elk percentage zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor de capaciteit van de accu.

Toch is het aan te raden om eens in de 1 tot 3 maanden - afhankelijk van hoe de accu gebruikt wordt - de accu te kalibreren. Op deze manier zijn de accu en laptop beter op elkaar ingesteld en heeft u meer aan de informatie die uw Dell laptop geeft.

 

Waarom u een Dell laptop accu kalibreren moet

Een laptop accu heeft een chip waarmee het gebruik en verbruik van de accu wordt bijgehouden. De resterende tijd en capaciteit kunnen door bepaald gebruik van de Dell accu inaccuraat worden. Zo kan het gebeuren dat de accu aangeeft dat hij nog veel langer of veel korter mee kan dan hij werkelijk kan.

Bij een slecht gekalibreerde Dell laptop accu kan het ook gebeuren dat de laptop plotseling uitvalt zonder dat het besturingssysteem tijdig ingrijpt. Normaal gesproken gaat Windows in slaapstand op het moment dat de accu kritiek laag is, maar bij een slecht gekalibreerde accu valt de laptop soms plotseling uit.

 

Hoe u een Dell laptop accu kunt kalibreren

De meeste Dell laptops zijn niet voorzien van software of een BIOS waar een optie in zit om de batterij te kalibreren. U kunt dit echter ook zelf handmatig doen zonder dat u hier software voor nodig heeft. Om uw laptop accu eenvoudig te kalibreren voert u de volgende stappen uit:

  1. Zet de laptop aan met de accu geplaatst en adapter aangesloten
  2. Koppel de adapter los en laat de accu helemaal leeglopen (u kunt de laptop gewoon gebruiken)
  3. Wacht totdat de laptop zichzelf automatisch uitschakelt
  4. Plaats de adapter en laadt de laptop accu weer helemaal vol (u kunt de laptop gewoon gebruiken)
  5. Wanneer de accu 99% of 100% geladen is, is de kalibratie voltooid

Nadat u de laptop accu gekalibreerd heeft kunt u de laptop weer normaal gebruiken. In veel gevallen zult u merken dat de informatie die u kunt vinden over uw accu - zoals resterende capaciteit en resterende tijd - beter overeenkomt met de daadwerkelijke accuduur.

 

Hoe regelmatig dient u een Dell laptop accu te kalibreren

De regelmaat van kalibratie hangt af van het gebruik van de accu. Wanneer u de laptop meestal aan de stroom gebruikt en zelden leeg laat lopen tot onder de 20%, is het aan te raden om de kalibratie maandelijks uit te voeren. U accu is dan namelijk niet gewend om leeg te zijn en kan dan moeilijk de tijd en resterende capaciteit meten.

Gebruikt u uw laptop zeer regelmatig zonder adapter en loopt deze vaak leeg tot onder de 20% of zelf helemaal leeg? Dan hoeft u de accu maar eens in de 3 maanden te kalibreren. Omdat de accu al vaak leeg loopt is de informatie zonder kalibratie al redelijk accuraat.

 

Extra ondersteuning nodig?

Heeft u nog meer vragen of weet u nog steeds niet hoe u de laptop accu moet kalibreren? Dan kunt u ook altijd terecht bij onze deskundige klantenservice. Wij helpen u graag met het kalibreren van uw Dell laptop accu. Onze klantenservice is elke dag van 9:00 tot 21:30 bereikbaar op 058 - 845 00 61. U kunt ons ook altijd bereiken via ons contactformulier of een mail naar info@viadennis.nl.

 

Verwante artikelen

 
JaNee