Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4321 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop accu HP laptop accuHP laptop accu problemen

HP laptop accu problemen

Vervangende HP accu kopen

Er zijn een aantal problemen die op kunnen treden bij een HP laptop accu. De meeste problemen zijn symptomen van een oude of versleten accu. Wanneer lithium-ion of lithium-polymeer accu's (zoals de meeste moderne HP accu's) ouder worden, gaan ze bepaalde gebreken vertonen. Hier vindt u de meest voorkomende problemen en wat u hieraan kunt doen.

 

De HP laptop accu gaat nog maar kort mee

Een van de veelvoorkomende HP laptop accu problemen is dat de accu nog maar kort mee gaat. Lithium-ion accu's die ouder worden gaan steeds minder lang mee. Dit is een chemisch proces dat u niet kunt voorkomen. U kunt het echter wel minder snel laten gaan. Wanneer u de accu een tijd niet gebruikt kunt u deze het best koel en droog bewaren. Daarnaast kunt u hem het best opladen tot ongeveer 50% lading. Lithium-ion accu's slijten het minst snel wanneer ze koel en droog bewaard worden op ongeveer 50% lading.

Om de accuduur in tijd te verlengen kunt u zo veel mogelijk achtergrondprocessen in uw laptop afsluiten. Hoe u dit kunt doen verschilt per versie van Windows. Zorg er in ieder voor dat er zo weinig mogelijk programma's opstarten met Windows. Elk programma dat u niet gebruikt, gebruikt wel stroom en verkort zo de accuduur. Daarnaast kunt u de laptop op energiebesparing zetten. U kunt de stroomschema's beheren via het accu-icoon rechtsonder in de taakbalk. Met energiebesparing kunt u de laptop zo lang mogelijk op een enkele lading blijven gebruiken.

 

De HP laptop accu laadt niet op

Als de HP laptop accu niet meer goed oplaadt kan dit duiden op slijtage van de laptop accu. De meeste accu's van HP zijn tegenwoordig lithium-ion of lithium-polymeer accu's. Beide accu's zijn onderhevig aan slijtage ook bij minder gebruik. Er kan echt een veelvoud aan redenen zijn waardoor de accu niet of niet goed meer op wil laden.

In veel gevallen laadt de HP accu niet meer op omdat juist de laptop adapter defect is geraakt. Hierdoor kan de adapter de laptop accu niet meer opladen hoewel de adapter de laptop nog wel van stroom kan voorzien. Lees ook onze pagina HP laptop accu laadt niet op voor aanvullende informatie en tips voor foutopsporing.

 

Er staat een rood kruis door het icoon van de accu

Een van de veelvoorkomende HP laptop accu problemen is dat er een rood kruis door het accu-icoon komt te staan. U ziet dit rechts onderin het scherm van uw laptop. Het rode kruisje door de accu betekent dat de laptop de accu niet meer herkent. Dit kan een aantal oorzaken hebben. Heeft u de accu al enkele jaren dan is de accu waarschijnlijk defect.

Heeft u net een nieuwe accu besteld en krijgt u een rood kruis? Dan kan het mogelijk aan de drivers of aan uw BIOS liggen. U kunt de accu ACPI drivers verwijderen via Apparaatbeheeren de laptop opnieuw opstarten om te kijken of dit effect heeft. U kunt ook via de support website van HP de BIOS updaten. In sommige gevallen heeft uw laptop een nieuwe BIOS nodig om de nieuwe HP laptop accu te herkennen.

 

De HP laptop accu wordt niet herkend

Als uw laptop accu helemaal niet herkend wordt door uw HP laptop lijkt het alsof er geen accu geplaatst is. De laptop geeft normaal gesproken aan dat de laptop aan de netstroom zit maar dat er geen accu gevonden is. Als uw accu hiervoor langere tijd goed functioneerde, kunt u proberen om de accu te verwijderen en opnieuw te plaatsen. U kunt ook proberen de contactpunten van de accu en de laptop schoon te maken met een droog kwastje. Mocht uw accu daarna nog steeds niet gevonden worden, is de kans groot dat de accu defect is.

Komt dit probleem voor bij een nieuwe laptop accu? Dan kunt u dezelfde oplossing proberen die hierboven staan bij een rood kruis door het icoon van de accu. U kunt proberen de ACPI drivers te vernieuwen of een BIOS-update uit te voeren.

 

Aanvullende informatie

Heeft u meer vragen of heeft u een probleem dat u hier niet terug kunt vinden? U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice met een vraag over uw HP laptop accu. Wij staan u graag te woord en helpen u graag om het probleem te vinden en op te lossen.

U kunt ons telefonisch tussen 9:00 en 21:30 bereiken op 058 - 845 00 61. Daarnaast kunt u ons altijd een mail sturen op info@viadennis.nl of kunt u ons contactformulier invullen.

 

Verwante artikelen

 
JaNee