Check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Check Razendsnelle verzending en levering

Check 9.3 gemiddeld uit 4425 reviews

Check 500.000+ producten op voorraad

CheckVoor 21:00 besteld, morgen in huis
U bent hier: Home Laptop accuHP laptop accuHP laptop accu lampje knippert

HP laptop accu lampje knippert

Vervangende HP accu kopen

Op uw HP laptop vindt u normaal gesproken een lampje met het icoon van een batterij erbij. Dit lampje geeft de status en/of lading van de accu aan. Wanneer dit lampje knippert, betekent het dat er iets met de accu niet helemaal in orde is. In principe hoeft het niet te betekenen dat er echt iets defect is aan de accu. Hier leest u wat er waarschijnlijk aan de hand is als het lampje knippert.

Het knipperen van lampjes en verschillende kleuren die de lampjes kunnen hebben kan per laptop model verschillen. Het is verstandig om - indien mogelijk - de handleiding van de laptop op te zoeken en te kijken of hier staat wat de kleuren en het knipperen betekent. Aan de hand van deze informatie weet u vaak wat er aan de hand is met uw HP laptop.

 

De accu is bijna leeg

Een simpele verklaring is dat de accu bijna leeg is. Wanneer de accu zeer laag in lading is, is het verstandig om de HP adapter aan te sluiten en de accu weer op te laden. Het is niet goed voor een accu en voor een laptop om de accu langere tijd op een lage lading (onder 20%) te werken. Daarom geven de lampjes aan dat de accu opgeloaden moet worden.

 

De adapter kan de accu niet meer opladen

Als het lampje oranje of wit blijft knipperen terwijl de adapter is aangesloten, kan het zijn dat de adapter niet meer in orde is. In veel gevallen is een versleten adapter nog wel in staat om de laptop van stroom te voorzien maar kan deze de accu niet meer opladen. Wanneer de laptop dit detecteert of de accu verder leeg begint te lopen kan de laptop dit aangeven doordat het lampje gaat knipperen. U kunt dit testen door een vervangende laptop adapter aan te schaffen.

 

De laptop accu is defect

Na verloop van tijd raakt iedere laptop accu defect. Indien u al enkele jaren dezelfde accu gebruikt en het ligt niet aan de adapter, is het goed mogelijk dat hetdefect in de laptop accu zelf zit. Om dit uit te kunnen sluiten, kunt u het best een vervangende laptop accu bestellen. Indien u deze plaatst en u een passende, werkende adapter heeft, zou het lampje weer gewoon aan moeten gaan en de accu weer op moeten laden.

 

De ACPI-drivers moeten geüpdatet worden

Vooral wanneer u een nieuwe accu heeft aangeschaft of een update heeft gedaan van uw Windows, kan het zo zijn dat de drivers van de batterij opnieuw geïnstalleerd moeten worden. Hiervoor kunt u - indien mogelijk - het best eerst de accu uit de laptop halen. Daarna kunt u in het Apparaatbeheer van Windows zoeken naar Batterij die voldoet aan Microsoft ACPI-besturingsmethode onder het kopje Batterijen. Hiervan kunt u de installatie ongedaan maken en de laptop opnieuw opstarten met de accu weer geplaatst. De drivers installeren automatisch opnieuw en kunnen het probleem in sommige gevallen verhelpen.

 

Aanvullende ondersteuning

Knippert het lampje van uw laptop en heeft u geen idee wat u er mee aan moet? Wij helpen u graag met uw probleem! Onze deskundige klantenservice medewerkers kunnen u vaak verder heplen om tot een gerichte oplossing te komen. Wij zijn telefonisch tussen 9:00 en 21:30 bereikbaar op 058 - 845 00 61. U kunt ons ook altijd via mail bereiken op info@viadennis.nl of via ons contactformulier.

 

Verwante artikelen

 
JaNee